3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Trafik kazası sonrası gerginlik

Diyarbakır'da 1 kişinin öldüğü trafik kazası sonrası caddeyi araç trafiğine kapatan vatandaşlara destek veren DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay ile Emniyet Müdürülüğü Güvenrlik Şube Amiri Suat Demir ile tartıştı. Emniyet Amiri Demir, DTP'li Atalay'a "İşi şova dönüştürmeye gerek yok. Kimin provake ettiğini biliyorum" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Sento caddesinde yolun karşısına geçmek isteyen ilköğretim 2'ci sınıf öğrencisi Enes Dede (8), 21 AE 920 plakalı kamyon altında kalarak hayatını kaybetti. Minik Enes'in cansız bedeni Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken olayı duyan mahalle sakinleri kazanın olduğu yere gelerek tepki amacıyla yolu araç trafiğine kapattı. Emniyet güçlerinin olay yerine gelmesi ile vatandaşlar soruna çare bulunması için yetkilileri göreve çağırdı. Bu arada olay yerine gelen DTP İl Başkanı Nejdet Atalay yolu kapatan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapmak istediği sırada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amiri Suat Demir, izin vermedi. DTP İl Başkanı Nejdet Atalay ile tartışan Güvenlik Şube Amiri Suat Demir, "Eğer mevzu trafik mevzusu ise ben bunu çözerim. Ama değilse çözemeyiz. Yolun kenarına gelin ben sizi Vali ile görüştüreceğim. İşi şova dönüştürmeye gerek yok. Kimin provake ettiğini biliyorum. Hepsi kameralarda var. Burda şov yapmaya gerek yok. Problemi çözeceğiz. Ama burada art niyetli olarak buraya gelenler var. Siz onları bilemezsiniz ama biz onları tanıyoruz, bunada izin vermeyeceğiz. Burada başka bir gerekçe ile trafik elektrik kesintisi gibi gerekçesiyle kanunsuz eylem yapmasına izin vermeyeceğiz. Ama burda bir hak aramaksa feda etmiş olduğunuz çocuğun hakkı için sayın Valimiz gereğini yapar" dedi.

DTP İl Başkanı Nejdet Atalay ise "Bana böyle bağıramazsınız" dedi.

Atalay'ın vatandaşlar ile tekrar konuşmaya başladığı sırada çevik kuvvet polisleri vatandaşları dağıttı. Kısa süreli gerginliğin ardından vatandaşlar içinde seçilen 5 kişilik bir heyet Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüşme kararı aldı.

Kaza ile ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?