3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Trafolar resimlerle süsleniyor

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir Belediyesi kentsel yenilenme ve dönüşüm projesi çerçevesinde kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtmak amacıyla beton yığını olan trafoları bakıma aldı.

Yenişehir Belediyesi, kentsel yenilenme ve dönüşüm projesi çerçevesinde, beton yığını halinde bulunan trafolara Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını resmediyor.

İlçe sınırları içerisinde bulunan 30 trafodan 15'inin boyandığı çalışma aralıksız bir şekilde devam ederken, Ulu Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi gibi çok sayıda tarihi mekan yapılan çalışma ile trafolarda yaşatılacak. Yapılan çalışmaya ilişkin bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, belediye olarak Yenişehir'in güzelleştirilmesi için 3 yıl önce projeler hazırlayarak çalışmalara başladıklarını hatırlattı. Anlı, bu kapsamda ilk olarak Ofis semtinde dış cephe yenileme, arka bahçe düzenlemesi, yol ve kaldırım çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Son olarak da TEDAŞ'a ait trafoların boyanması çalışmasına değinen Anlı, "Bu çalışma bizim için iki açıdan önemliydi. Birincisi yıpranmış dokuların yenilenmesi, ikincisi ise Diyarbakır'ın tarihi, kültürel mirasını kentte yaşayanlarla paylaşmak ve dışarıdan geleceklere kentin tarihi dokusunun yansıtılmasıydı" dedi.

TRAFOLAR VATANDAŞLARIN PSİKOLOJİSİNİ RAHATLATACAK

Belediyenin adının Yenişehir olduğuna dikkati çeken Başkan Anlı, bu çalışmayla eski şehri de buraya taşımak ve iki kültürü bir arada yaşamak istediklerini söyledi. Trafoların düzenlenmesinde belediyenin yanı sıra Dicle Üniversitesi Resim Bölümü'nde okuyan 8 öğrencinin gönüllü olarak çalışmalara katıldığını belirten Fırat Anlı, "Kullandığımız boya isi Polisan tarafından verilmektedir. Kısa bir sürede bölgemizdeki 30 trafoyu bitirmeyi düşünüyoruz. Kentin işlek caddelerindeki trafolara da insanları psikolojik olarak rahatlatacak tablolar çizilecek. TEDAŞ da bu çalışmalarımıza katkı sunarak destek verdi. Herkesle Diyarbakır'ın güzelliklerini paylaşmak istedik. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır'ın yeniden ekonomi, kültür ve sanat merkezi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 12:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?