3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

TTB'den Baydemir'e ziyaret

Bir konferans nedeni ile Diyarbakır'da bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'u makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık politikasının model olma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğini belirtti.

Bir sağlık konferansı nedeni ile Diyarbakır'a gelen TTB ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Gençay Gürsoy Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Ziyarete Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı ve beraberindekiler de eşlik etti. Diyarbakır'a her gelişinde kentin olumlu değiştiğini fark ettiğini ifade eden Gürsoy, bundan mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık politikası üzerine konuşan Baydemir, koruyucu sağlık alanında yapılan çalışmalara değerlendirerek, "2004 yılında Türkiye'de görülen 8 bin 400 sıtma vakasının 4 bin 200'ü Diyarbakır'da görülüyordu. Ancak yaptığımız ilaçlamalar, çağdaş bir kanalizasyon, temiz su sayesinde sıtma, tifo, şark çıbanı gibi vakalar sıfıra düştü. Büyükşehir Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi ve yine Sağlık Merkezi'mize gelen hastalara hiçbir sağlık güvencesi sorulmadan tedavi ediliyor. 4.5 yıllık zaman dilimi içinde 500 binin üzerinde insana ulaşarak sağlık taramasından geçirdik. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaşama geçirdiği sağlık politikası model olma yolunda önemli bir mesafe kat etmiştir" dedi.

Baydemir, Gürsoy ve beraberindekilere 'Dengbej Antolojisi' ile 'Diyarbakır Dengbej Albümü' ve 'Medreselerden Günümüze Kürt Müziği' albümlerini armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?