3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tuğluk'tan 'Ergenekon' değerlendirmesi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Türkiye'nin gündemini sarsan 'Ergenekon' operasyonunu değerlendirdi.

Türkiye'de ciddi krizlerin yaşandığını, ''Hukuk ve halk dışı olayların olduğunu'' iddia eden DTP'li Tuğluk, "Ankara çeteler ile uğraştığı için Türkiye gerçekliği içerisinde bu bölgeye ve halka hizmet yapılmıyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülecek Şanlıurfa-Elazığ karayolunun 72 metre genişletilmesi çalışmaları törenle başladı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, alt kademe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören açılışında bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, açılan yolun tüm Diyarbakırlılara hayırlı olmasını Türkçe ve Kürtçe olarak diledi.

AK Partili Bakanlar törene telgraf ile tebrik mesajı gönderirken, tebrik mesajları okunduğu sırada mesajları sadece Başkan Osman Baydemir'in alkışlaması dikkat çekti.

Törende konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Ergenekon operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. DTP'li Tuğluk, Türkiye'yi sarsan büyük operasyonla ilgili şöyle konuştu:


''Halkçı belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için yola çıkan DTP'li belediyeleri kutluyorum. Son derece sınırlı ve kıt olanaklara rağmen halkımıza hizmetler sunmaya devam ediyorlar. Hep beraber izliyoruz. Ankara'nın hali çok iyi görünmüyor. Maalesef 2-3 gündür yaşanan tabloda Türkiye'de ciddi krizlerin yaşandığı, hukuki ve halk dışı olayların olduğu, yoğun bir şekilde yaşanmasının açık göstergesidir. Ankara maalesef çetelerle uğraşıyor. Dolayısıyla Türkiye gerçekliği içerisinde bu bölgeye ve halka hizmet yapılmıyor. Bu nedenle bir kez daha bu hizmeti halkımıza sunan Belediye Başkanımızı kutluyorum. Tabii ki demokrasi ve özgürlük mücadelesi her zaman önemlidir. Bunun yapılabilmesi için yerellerden başlanması gerekir. Demokratik ve özgür bir Türkiye'nin gerçekleşmesi için bu açılışlar vesile olacaktır. Demokrasiyi halkımızın mücadelesi ile birlikte oluşturacağız. Demokrasi yolunda yolumuza devam edeceğiz. Halkımızın anlamlı mücadelesi, demokrasi anlamında Ankara'ya bir dizayn verecektir."

Konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir inşaat kepçesi kullandı.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?