3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

TÜHOB üyeleri Diyarbakır'da

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) üyeleri 2. Genel Değerlendirme Toplantısı için Diyarbakır'a geldi.


Türkiye genelindeki özel halk otobüsü kooperatif, dernek, oda gibi kurum ve kuruluşların oluşturduğu TÖHOB 2008 yılı 2. Genel Değerlendirme Toplantısı için Diyarbakır'a geldi. TÖHOB Başkanı İsmail Sert ve Genel Sekreteri Onur Orhun ile yönetim kurulu üyeleri toplantı öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyeti, Belediye Başkan Vekili İhsan Uğur ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş karşıladı. Başkan Vekili İhsan Uğur, birlik başkanı ve yönetim kurulu üyelerine organizasyonu Diyarbakır'da yapmalarından ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uğur, kamu hizmetleri açısından vazgeçilmez olan eğitim, sağlık ve ulaşıma önem verdiklerini söyleyerek, "Sivil toplum kuruluşları ve bu alanda örgütlü olan kuruluşlarla işbirliği içerisinde sistem arayışında olduk. Diğer kentlerdeki modellerden faydalanarak insanların hayatlarını kolaylaştıracak en konforlu bir sistem uygulamasında hatırı sayılır bir mesafe aldık" dedi.


TÖHOB yöneticileri de Diyarbakır esnafının belediyenin ilgisinden memnun olduklarını söyleyerek daha iyi taşımacılık yapılabilmesi için belediyelerden akaryakıt ve park talebinde bulundu. Ankara Özel Halk Otobüsleri Oda Başkanı Mustafa Ali Şişman da Diyarbakır'ın bir model olduğunu söyleyerek "Gittiğimiz her yerde belediyeler sorun çıkarıyor. Diyarbakır'da ise halk otobüsçüleri yanaşmıyor. Desteği ve ilgisinden dolayı belediyeye teşekkür ederiz" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş da belediye olarak her zaman katılımcı bakış açısı ile çalıştıklarını söyleyerek bilimsel kriterlerle bir buçuk yıllık bir çalışma sonucunda Ulaşım Master Planı'nı yürüttüklerini söyledi. Bu plan sonucunda toplu taşıma sisteminde karar aldıklarını söyleyen Çağdaş, "Belediye olarak tüm esnafa çağrı yaparak toplu taşımaya davet ettik. Halk otobüsleri bu talebe yanıt verdi. Biz de 35 araçla filoya dahil olduk. Haziran ayı sonunda da akıllı kart
uygulamasına geçeceğiz" dedi.


Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) 2. Genel Değerlendirme Toplantısı'nı 7 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'de Class Otel'de gerçekleştirecek.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?