3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tüm-Bel-Sen'den Baydemir'e ziyaret

KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Tüm-Bel-Sen ile toplu sözleşme yapan tek Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve çeşitli illerin şube başkanlarını makamında ağırladı. Tunceli'de iki gün süren başkanlar kurulu toplantısının ardından Diyarbakır'a gelen sendikacılar konukseverliklerinden ötürü Baydemir'e teşekkürlerini iletti. Baykara, Baydemir'e Türkiye'deki 16 Büyükşehir arasında Tüm-Bel-Sen'le toplu sözleşme yapan tek Büyükşehir olduklarına vurgu yaparak bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini ve diğer belediyelere örnek olmasını diledi. Baydemir de Cumhuriyet tarihinde mukayese edildiğinde, yaklaşık 10 yıllık zaman diliminde kentin hiçbir zaman görmemiş olduğu bir hizmet tablosuyla karşı karşıya olduklarını hatırlatarak "Bu başarı tablosunda en büyük katkıyı emekçi arkadaşlarım göstermiştir" dedi.

Ülke demokrasisi açısından yerel yönetimlerin adeta birer demokrasi okulu olduğunu söyleyen Baydemir, yerel yönetimlerin, yol, su, kanal gibi sadece yerel hizmetlerle sınırlı olmadığını anımsatarak aynı zamanda demokrasi kültürünün, kültürel çeşitlilikte buluşmanın, davranış biçimlerine öncülük ettiğini söyledi. Türkiye'deki kamu emekçilerinin Türkiye'deki demokratikleşme sürecinin en önemli dinamiklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Baydemir kayıtsız ve koşulsuz sendikal hak, toplu sözleşme ve bireyin hakkının gereğine paydaş olmaya çalıştıklarını söyledi. Baydemir, "Böyle bir durumda öncü olmak sevindirici olmakla birlikte maalesef Türkiye'deki 16 Büyükşehir Belediyesi'nden sadece bir tanesi olmamız üzücü. Bu durumun Türkiye'de yaygınlaşması için çabalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?