3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Türbeye ziyaterçi akını

Çınar ilçesine bağlı Aktepe köyünde bulunan Şeyh Hasan-ı Nurani Türbesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı.

Şifa bulmak için 1 günde 5 bin kişinin ziyaret ettiği türbede kadınlar, höyük tepesi eteklerinde topladıkları yabani otları Şeyh Hasan-ı Nurani'nin ayak bastığına inandıkları tozlu çukurlara sürerek şifa aradı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi yakınlarında bulunan türbe, Şeyh Hasan-ı Nurani'nin doğduğu gün olan 20 Mayıs'ta her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır ve çevre illerden, kiralanan araçlar ile türbeye akın eden binlerce vatandaş, kilometrelerce uzunlukta konvoy oluşturdu. İlahiler okuyarak zikir yaban bazı kadınlar baygınlık geçirdi.

Türbeye giren kadınlar, dualarının kabul edilmesi için türbenin taşlarını öptü ve beşik şeklinde ip bağlayarak dilek tuttu. Şeyh Hasan-ı Nurani'nin türbesi üzerinde bulunan bez parçalarını şifa niyetine vücutlarına süren vatandaşlar, daha sonra çevreden topladıkları küçük taşları türbe duvarındaki oyuklara yerleştirdiler.

İzdiham nedeniyle baygınlık geçiren 2'si çocuk 3 kişi ambulanslar ile Çınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Türbede yapılan ziyaretin ardından vatandaşlar açık havada piknik yaptı.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 17:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?