3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Türk bayrağı yerine terörist fotoğrafları

DTP Yurtsever Gençlik Kurultayı'nda konuşan DTP Grup Başkanı Emine Ayna, "PKK, Kürt realitesidir" dedi.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) 2. Olağan Yurtsever Demokratik Gençlik Kurultayı, PKK terör örgütünün şölenine dönüştü.

Geterler Düğün Salonunda düzenlenen kurultaya, DTP Grup Başkanı Emine Ayna, DTP Diyarbakır Milletvekli Selehattin Demirtaş, Gülten Kışanak, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, DTP Van Milletvekili Özdal Uçar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çok sayıda partili katıldı. Türk bayraklarının açılmadığı salonda çatışmalarda öldürülen PKK terör örgütü mensuplarının
fotoğrafları asıldı. İstiklal Marşı okunmadı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Emine Ayna, "Savaş öncelikle gençlerin ölümlerine neden oluyor. Dikkat çekmek istediğimiz nokta burasıdır. Savaş intikam duygularını, kin nefret duygularını derinleştiriyor. Eğer amaç barışı tesis etmek ise ölümü durdurma savaş ve şiddet diliyle vazgeçmek öncelikle karışılıklı sevgiyi tesis etmek zorundasınız" dedi.

Kürt sorununun çözümünde PKK terör örgütünün bir unsur olduğunu kaydeden DTP'li Emine Ayna, şöyle konuştu: "Ben buradan herkese seslenmek istiyorum, çözüm için söylüyorum, gerçekten Kürt sorunu barışçıl ve demokratik yöntemlerin çözümü ve savaşın bitmesi için söylüyoruz. PKK gerçekten bir realiteyseki realitedir. Diyalogu esas aldığımız takdirde Zeynep gibi gençler yönünü dağa silaha çevirmeyecek."

Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'ne üye bazı gençlerin savcıların kararları ile tutuklandığını belirten Ayna, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer gençlerin siyaset örgütlenmesi yasaklanıyorsa talepleri dinlendirilmiyorsa bu gençler tıpkı Zeynep gibi tercihini dağdan silahtan yana kullanır."

Bin 500 kişinin katıldığı kurultayda DTP'li milletvekillerinin ayrı saflarda oturması dikkat çekti. Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Emine Ayna ve Özdal Uçer'in hiç konuşmaması dikkat çekerken, Hakkari'de nevruz kutlamaları sırasında kolu kırılan 14 yaşındaki Cüneyt Ertuş'un, Emine Ayna ve Osman Baydemir'in yanında oturması dikkat çekti.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 17:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
firat IP: 212.175.112.xxx Tarih : 1.06.2008 17:29:58

ülkeyi  bozmaktan baska hıc bırsey bılmıyorsunzu sızın yuzunuzden dıyarbakırlı olmaktan utanıyorum....