7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tutuklanan başkanlara Nevruz kartı

TUTUKLANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA NEVRUZ KARTPOSTALI

Aralarında 7 belediye başkanı ile birlikte 23 siyasetçisinin KCK soruşturması kapsamında tutuklanması nedeniyle Diyarbakır'da her hafta Perşembe günü yapılan oturma eyleminin 13'üncüsü sivil toplum örgütleri, belediye personeli, başkanlar ve siyasetçilere Nevruz kartpostalı gönderilerek gerçekleştirildi.

Diyarbakır Merkez Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, Belediye Meclis üyeleri, Belediye-iş Şube Başkanı Vezir Perişan, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Edip Yaşar, Eğitim Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan, DİSK Genel-İş Şube Başkanı M. Salih Doğrul ile belediye çalışanları büyük postane önüne giderek bir basın açıklaması yaptı. Eylem çerçevesinde açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Yaşar, "Direnişin özgürleşmenin, barışın,

kardeşliğin ve yeni bir yaşamın adı olan Nevruz'u büyük bir coşku ve heyecanla karşılamaya hazırlanırken demokrasi güçlerine yönelik operasyonlar hızla devam etmektedir. Operasyonların son ayağı Siirt ili olmuştur. Aralarında Siirt Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ferit Özdemir ve eşinin de bulunduğu siyasetçiler, seçilmişler ve insan hakları savunucuları gözaltına alınmıştır'' dedi.

Açılım politikasının göstermelik olduğunu savunarak hükümeti eleştiren Yaşar, "Bölgemiz ve kentimiz uzun yıllar sıkıyönetim ve OHAL gibi antidemokratik idari yönetimlerle yönetildi. Geçmişten bugüne ne değişti diye sormak istiyoruz. O dönemlerde bile bu kadar çocuk tutuklanmamıştır. Seçilmişler, siyasetçiler, emekçiler, insan hakları savunucuları bu denli gözaltı ve tutuklamaları yaşamamıştı. Yani şimdi darbe dönemlerinin inceltilmiş politikaları uygulanmaktadır" şeklinde devam etti

Yaşar, "Ne kelepçeler, ne ölümler ne de asit kuyuları bu halkı kardeşlik ısrarından barış özleminden onurlu demokratik insani yaşam yürüyüşünden ve özgürlük sevdasından vazgeçiremedi vazgeçiremeyecektir'' ifadelerini kullandıktan sonra tüm Ortadoğu halkının Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Açıklamanın ardından KCK soruşturması kapsamında Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan belediye başkanları ve siyasetçilere Nevruz kartpostalı gönderildi.

TUTUKLANAN BELEDİYE BAŞKANLARINA NEVRUZ KARTPOSTALI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:55:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 20:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?