7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tutuklu başkanlar için eylem

DİYARBAKIR'DA TUTUKLU BAŞKANLAR İÇİN EYLEM

Diyarbakır'ın Merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 7 belediye başkanı ile birlikte 23 siyasetçisinin tutuklanması nedeniyle her hafta Perşembe günü başlatılan oturma eyleminin 12'ncisini Sur Belediyesi personeli başkanlara Nevruz kartı göndererek gerçekleştirdi.

Sur Belediye Başkanvekili Bedri Turan, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye-İş Sendika Şube Başkanı Vezir Perişan ile belediye çalışanları büyük postane önüne giderek bir basın açıklaması yaptı ve başkanlara Nevruz kartı yolladı. Avrupa'nın iki yüzlü politikalar yürüttüğünü belirten Belediye-İş Şube Başkanı Vezir Perişan, "Burada başkanlarımıza Nevruz bayramlarını kutlamak için kart yollamak için buradayız. Gönül isterdi ki başkanlarımız Nevruz'u kendilerini seçenlerle birlikte kutlamaktır.

Düşüncelerinden dolayı insanların cezaevlerinde tutmak demokratik bir Türkiye'nin yararına değil aksine zararınadır. Abdullah Demirbaş'ın ayağındaki hastalığının nüksettiğini ve giderek daha da kötüleştiğini duyduk. Buradan hükümete sesleniyoruz. Cezaevlerinde tutuklu bulunan bütün hastaların tam teşekküllü hastanelerde tedavi görmelerinin sağlanmasını istiyoruz. İnsan hakları savunuculuğunu yapan Avrupa Kürt ve Kürt kurumlarına gelince insan haklarını unutuyor. Belçika'nın Kürt kurumlarına ve

Kürtlere yaptıkları baskıları burada Diyarbakır halkı olarak kınıyoruz. Türkiye'yi yönetenler ve Kürtler adına siyaset yapanların bu Avrupa'nın iki yüzlü oyunlarını TBMM'de ortaya çıkarmaları gerekir, Türklerle, Araplarla, Lazlarla Çerkezlerle herkes kardeştir. Başkalarının arzu ettiği bir iç boğazlama asla olmayacaktır. Kimse buna müsaade etmeyecektir. Bu vesile ile iki yüzlü politikaları kınıyor, başkanlarımızın ve tüm Türk ve Kürtlerin Nevruz bayramını kutluyoruz" dedi.

DİYARBAKIR'DA TUTUKLU BAŞKANLAR İÇİN EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 17:28:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 19:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?