3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Uçak ambulansa rağbet artıyor

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da kurulan ve merkezi Adana'da olan Dölekler Özel Ambulans Servisi'nin (DAS) başlatmış olduğu uçak ambulansa rağbet gittikçe artıyor.

Dölekler Özel Ambulans Servisi Diyarbakır Şube Müdürü Ergün Ander, amaçlarının hasta kurtarmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da DAS tarafından hizmete sokulan uçak ambulansa Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösteriyor. Hastalarının kilometrece uzaklığa ambulansla göndermek istemeyen hasta yakınları hastalarını uçak ambulans ile 2 saatte hastaneye gönderebiliyor. 2006 yılında kurulan şirket şimdi ise uçak ambulansı hizmete sokarak hayat kurtarıyor. Dölekler Özel Ambulans Servisi Diyarbakır Şube Müdürü Ergün Ander, amaçlarının hasta kurtarmak olduğunu belirterek, "Uçak ambulans Diyarbakır için çok büyük bir hizmet. Geçen yıl hizmete soktuğumuz uçak ambulansa rağbet gittikçe artıyor. Diyarbakır valiliğinden tutun halka kadar büyük bir talep var.

İnsanlarımızın ve özellikle hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İşimiz zor ama bir o kadar insani bir iş. Çünkü hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Dünyanın her yerine hasta götürme imkanımız var. Fiyatları sağlık bakanlığımız belirliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 12:23:33
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 12:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?