3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Uçarlı İlköğretim Okulu törenle açıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 'Eğitime yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde hayırsever 4 işadamı tarafından kapsamlı bir şekilde onarımı yaptırılan Uçarlı Köyü İlköğretim Okulu törenle tekrar eğitim ve öğretime açıldı. 

Lice ilçesine bağlı Uçarlı Köyü İlköğretim Okulu'nun açılış törenine Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, 2. Motorize Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Öngay, hayırsever işadamları, bazı köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, hayırsever işadamlarını temsilen Şerif Çelik, bir konuşma yaptı. 

Daha sonra, kürsüye gelen Kaymakam Ömer Kalaylı, yaptığı konuşmada, "Devletimiz eğitime çok büyük önem vermekte. Bütçeden en büyük pay Milli Eğitim'e ayrılmaktadır. Eğitime yapılan her yatırım insana ve geleceğe yapılan yatırımdır. Yapılabilecek en büyük yatırımdır. Şehir merkezlerinde ve köylerimizde derslik ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik okul yapımından mevcut okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesine, eğitimde fırsat eşitliğinin yakalanmasından çağın teknolojik imkanlarının öğrencilerimizin istifadesine sunulmasına kadar devletimiz aydınlık geleceğimiz, mutlu yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitimine büyük yatırımlar, büyük hizmetler yapmaktadır. İlçemizden kısaca örnek vermek gerekirse, sadece bir yıl zarfında 2 köyümüze 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıldı. Onarım ihtiyacı olan bütün köy okulları onarıldı. İnternet bağlantısı olmayan köy okullarımızın uydu internet erişimi sağlandı. Her köy ilköğretim okuluna en az iki olmak üzere öğrenci sayısı oranında bilgisayar, projeksiyon cihazı gönderildi. Bugün 500'ü aşkın çocuğumuz anasınıflarında okul öncesi eğitim almakta, köylerimizden 336 öğrencimize ilçe merkezinde bulunan lisemize taşımalı eğitim hizmeti vermekteyiz. Bunlar, eğitimde atılan adımların sadece birkaçı. Kaymakamlık olarak köylerimizde olan okullarımızın ya yeniden onarılıp ya da yerine yeni okulların inşasını gerçekleştiriyoruz. Amaç köylerimizdeki kapalı olan köy ilkokullarını hizmete açmaktır. Temennimiz odur ki; ilçemizin geçmişte yaşadığı olaylarla değil eğitimde yakaladığı başarı ve gelişmeyle gündeme gelmesidir. Bunun yolu da eğitimden geçmektedir. Devlet yatırımları yanında, eğitimde büyük duyarlılık ve sivil sorumluluk gösterilerek hayırseverlerimiz tarafından yapılan yatırımları, destek ve katkılarını çok önemsiyoruz. Milletimiz, el ele, omuz omuza, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde oldukça bütün badireleri atlatacağına inancımız tamdır. Nitekim, Kurtuluş Savaşı'nda, kısıtlı imkanlar içerisinde bile birlik ve beraberlik ruhunu zirveye ulaştırarak yedi düvele karşı büyük kahramanlık destanını tarih sayfalarına yazdırmıştır. Bu kapsamda, eğitime bu şekilde desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen, taş üstüne taş koyan her kişi bizim için değerli insandır. Bugün tekrar eğitim-öğretime açılışı yapılacak okulumuz ilçemiz ve Uçarlı köyümüz için hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 

Kaymakam Kalaylı daha sonra okulun onarılmasını sağlayan hayırsever işadamları Salih Aras, Şerif Çelik, Ahmet Cihangir ile Halis Özen'i kutlayarak, bunun bütün işadamları için örnek teşkil etmesini temenni etti. Kalaylı köy halkı adına hayırsever işadamlarına teşekkür ettikten sonra, hayırseverliklerinin katlanarak devam etmesini diledi. 

Konuşmaların ardından Kaymakam Kalaylı ve Tugay Komutanı Öngay tarafından hayırsever işadamlarına plaket verildi. Okulun eğitim ve öğretime açılışını Kaymakam Kalaylı , Tugay Komutanı Öngay, hayırsever işadamları ve Köy Muhtarı tarafından yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 23:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?