3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ülkü Ocaklarından gençlik uyarısı

Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Fikret Alıncak, gençleri kahve köşelerinden özellikle de uyuşturucu ve buna benzer şeylerden uzak tutmak gerektiğini belirterek, "Gaziantep Ülkü Ocakları olarak gençliğe zarar veren her şeyin karşısındayız" dedi.

Alıncak, yaptığı açıklamada, Ülkü Ocakları'nın bir eğitim yuvası olduğunu kaydederek, "Gençlerimize, dini ve milli anlamda kişilik, bilinç ve duyarlılık kazandırma çabasındayız. Hedefimiz şuurlu gençlik yetiştirmektir. Bu yüzden gençlerimizi gündelik geçici bir takım şahsi menfaatlere feda etmeyeceğiz. Hizmet yelpazemiz insanların günlük sıkıntılarından tutunda, Türk İslam aleminin adaletini bütün dünyaya hakim kılmaya kadar uzanan geniş bir yelpazedir. Şuurlu gençlik tarih boyunca dünyada devletlerin, milletlerin ve toplumların hayat çizgilerinin tesadüflerle kendiliğinden ya da zamanın akışına göre şekillenmediğini bilen gençliktir" diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade eden Alıncak, "ÖSS hazırlık kursları, satranç, bağlama ve halk oyunları gibi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla çeşitli çalışmalarımız oldu. Bu kursları düzenlemedeki asıl amacımız, gençlerin sokakta, kahve köşelerinde zaman öldürüp uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar kazanmalarını önlemektir. Bizler ülkemizde bütün bu olup bitenleri kavrayabilen bir gençlik istiyoruz. Bu görev bizim asli vazifemizdir" şeklinde konuştu.

Alıncak, son olarak anne ve babalara seslenerek, "Bu gençlik bizim gençliğimiz ve gençlerimize zarar verecek olan her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak için el birliğiyle hareket etmeliyiz. Bu görev hepimizin görevidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ejder çetin IP: 88.254.95.xxx Tarih : 8.10.2008 10:18:07

Bu haberin Diyarbakır ile ne ilgisi var anlamadım Diyarbakırda bir ülkü ocağı yok ve Diyarbakırda bir ülkü ocağı haber olacak kadar aktif olamaz..