3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Uras siyasi uygulamaları eleştirdi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, siyasette yoksul ile değil yoksullukla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Barosu 41. Olağan Kongresi yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen kongreye, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda baro üyesi katıldı. Kongrede bir konuşma yapan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Beni böyle güzel karşıladığınız için teşekkür ederim. Diyarbakır'da çöpler de alınmış. Şimdiden yerel seçimlerden Diyarbakır'ın nasıl bir sonuç alacağını görmek mümkün. Siyasette yoksulla değil, yoksullukla mücadele etmek gerekir. Bu ciddi bir irade gerektiriyor. Bu aşamadan sonra bir anayasa değişikliği yapmak mümkün olmadığına göre, anayasayı değiştirmek artık farz olmuştur. Eskiden sünnetti. Değişebilir de değişemez de. Şimdi farz olmuştur değişiklik yapmak. Yoksa hakikaten yasama organı iflas etmiştir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın '1 Mayıs'ın benzeri niye Diyarbakır'da uygulanmıyor' söylemlerine tepki gösteren Uras, şunları söyledi:

"Hakikatten siyasetteki bu acayipleşmeye karşı demokrasiden yana hukuktan yana özgürlükten yana bir adalet oluşturmak gerekiyor. Adalet mülkün temelidir ancak 't' düştüğü zaman 'adale mülkün temelidir' oluyor. Özellikle bölge halkına güven verici adımların atılması gerekiyor. Halka güven verdiğiniz zaman aslında ülkenin de güvenliğini sağlamış olursunuz. Biz milletvekilleri olarak yemin ediyoruz. O yemine baktıkları zaman aslında demokratik cumhuriyet için yemin ettiklerini fark edeceklerdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?