3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Uyuşturucu tacirlerin ağır darbe

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirilen 5 ayrı operasyonda 510 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Olaya karıştıkları iddia edilen 2 Orman İşletme Müdürlüğü çalışanın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince düzenlenen 'Yeşil İnci 21' operasyonunda zehir tacirlerine büyük bir darbe vuruldu. Narkotik köpekleri Aşil ve Doğan'ın da katıldığı operasyonda aralarında Diyarbakır'ın Hani İlçesi Orman İşletme Şefliği'nde çalışan 2 kişinin de bulunduğu kamyon içerisinde toplam 415 kilo 370 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca Diyarbakır ilçe ve köylerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Batı bulunan illere sevk etmek için hazırlık yapan 4 ayrı suç organizasyonuna yönelik yapılan operasyonlarda 95 kilogram kubar esrar maddesine el kondu. Operasyonlarda toplam 510 kilogram 370 gram esrar maddesi ele geçirilirken, yakalanan 9 şüpheliden 7'si çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 2008 yılında yapılan operasyonlarda toplam 4 bin 500 kilogram uyuşturucu maddesi ele geçirildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?