3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vali, iş ve barış diledi

Diyarbakır'da mısır kabartma, bakliyat paketleme ve çeltik işleme fabrikası düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da açılışı yapılan tesis gibi 41 tesisin daha kurulacağını, şehirde sevgi, barış, iş olmasını istediklerini; kavga, şiddet ve terörün olmasını istemediklerini söyledi.


Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda 2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Doğu Yıldızı çeltik işleme, bakliyat paketleme ve mısır kabartma fabrikasının açılışı düzenlenen tören ile yapıldı. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Mehmet Kaya ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Mutlu, hizmet sırasında birinci yerde bulunan istihdama katkılarından dolayı fabrika sahiplerine teşekkür etti.
Kentte açılışı yapılan tesis gibi 41 tesisin daha faaliyete geçeceğini aktaran Vali Mutlu, ''41 kere maşallah. Bu şehirde sevgi, barış, iş olsun; kavga, şiddet, terör olmasın istiyoruz'' dedi.


DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise bölgenin en önemli sektörünün tarım olduğunu belirterek, nüfusun yüzde 65'inin tarım ile geçindiğini kaydetti. Kaya, ''Özellikle önemli markalar çıkarıp bu markaları dünyaya yaymamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler tesisi gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 15:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?