3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vali Mutlu Çınar'da

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çınar ilçesinde KÖYDES kapsamında devam eden yol çalışmalarını inceleyerek köylülerle sohbet etti.

Vali Mutlu ile birlikte Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü, encümen üyeleri muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Höyükdibi ve Yukarı Orta viran köylerini de ziyaret eden Vali Mutlu vatandaşlarla sohbet ederken Çınarlı köylüler Valiye büyük ilgi gösterdi. Vali Mutlu burada yapılan yolun kalitesine değinerek, "Karayolları standardında yol yapılıyor bu yolun yapılmasında emeği geçen Kaymakamımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum, iki ay önce Tarım Bakanımızla buraya 1 saat 45 dakikada gelmiştik. Şimdi ise 25 dakika da geldik yolun tamamlanmasıyla bu süre daha da kısalacak'' dedi.

İl Genel Meclis üyesi Abdulcelil Yetiştiren ise, "Yıllardan beridir bu yolun yapılması için başvurular yapıyorduk. Nihayet yol artık bitmek üzere, ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah devletimizden razı olsun bize yapılabilecek en büyük iyilik buydu'' şeklinde konuştu.

Açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, ''Son yıllarda Çınar'da içme suyu, yol, eğitim gibi konularda çok büyük çalışmalar yapıldı. Çalışmalardan dolayı çok memnunuz, önümüzdeki yıl için de bu bölgede sulama kanalları yaparak topraklarımızda sulu tarıma ağırlık vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kaymakam Hasan Tanrıseven de Vali Mutlu'nun ziyaretinin kendilerine güç verdiğini belirterek, "Bu yolun yapımında başta Tarım Bakanı M. Mehdi Eker olmak üzere Milletvekillerimizin, Valimizin, İl Genel Meclisi üyelerimizin ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin büyük emekleri vardır. Vatandaşlarımıza son derece modern bir yol kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?