3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vali Mutlu'ya Eğilden ziyaret

Eğil Kaymakamı Memduh Tura ve ilçedeki kurum temsilcilerinden oluşan tanıtım komitesi, Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Eğil Kaymakamı Memduh Tura, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaretinde ilçede bu yıl ilk kez yapılan etkinliklerin ilçenin il genelinde ve bölgede tanıtımına katkı sağladığını belirterek şunları söyledi:

"İlçe, tarihi ve doğal yapısıyla Zülküf ve Elyasa Peygamberlerin, Nebi Harun kabirleriyle, Asur Kalesi, Eğil Baraj Gölü, kral mezarları, şıra üzümüyle, pekmeziyle, pestiliyle, inciriyle, bademiyle hak ettiği yerlere gelecek. Bu sürece halkımızın da katılımını sağlayarak ilçe tanıtımında gözle görülür bir çıkış yakaladık.''

Kaymakam Tura'nın Eğil'de yetiştirilen üzüm, pekmez ve incirden hazırlattığı ikramını kabul eden Vali Mutlu ise, ''Diyarbakır'a gerçek kimliğiyle, sanatı, tarihi mirası, kültürüyle sahip çıkmamız gerekir. Her Diyarbakırlı bu şehre sahip çıkmalı. Turizm de tek başına devletin götürdüğü bir dinamizm değil. Yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin desteği çok önemli. Bunları da yaptığımızda turizm potansiyeli çok üst seviye çıkacaktır. Bu potansiyel en küçük ilçesine kadar tarih kokan bereketli toprakları olan bu şehirde var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 10:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?