3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Validen birlik beraberlik çağrısı

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tamamlanmasıyla birlikte bölgenin her alanda çağ atlayacağını ifade eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye'nin geleceği için birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Diyarbakır'ın mutluluğunun ülkenin mutluluğu olduğunu ifade eden Vali Mutlu, "Her şeyin temelinde birlik beraberlik sevgi ruhunun olması gerekir. Kavga, gürültü, hır gür içerisinde hiçbir şekilde çocuklarınızı mutlu geleceğe yetiştiremeyiz. Yöredeki vatandaşlarımız bilinçlenmiş;

ayrılık seslerine kulaklarını tıkamaktadır. Dünyadaki şiddetli rekabette ayakta durmak için 70 milyon insanın birbirine gönül gönüle kenetlemesi gerekir" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hükümetin GAP Eylem Planı sonrası bölgede yaşanan sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, bölgenin önümüzdeki 4 yıl içerisinde GAP Eylem Planı çerçevesinde eğitim,sağlık, sanayi, tarım ve hayvancılık alanlarında çağ atlayacağını söyledi. Kamunun yanı sıra özel sektörün de yörede yatırım yapmak için birbirleri ile yarışır hale geldiğini ifade eden Mutlu, "Bölge şimdiden cazibe merkezi olmuştur. Diyarbakır'da 320 bin hektar arazinin sulamaya açılacak olması ile birlikte 2008-2012 yılları arasında 650 bin insan sadece tarım sektöründe istihdam edilecek. Bölge mevsimlik iş gücü veren değil tersine iş gücü alan olacaktır" şeklinde konuştu.

DEVLET DİYARBAKIRLILARIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYOR

Türkiye'de yaşayan 70 milyon insanın ortak mutluluğunun önemli olduğunu belirten Hüseyin Avni Mutlu, bölgede yaşayan insanlara birlik beraberlik çağrısında bulunarak, "Devletin bütün hedefi insanların mutluğudur. Diyarbakır'ın mutluluğu ülkenin mutluluğudur. Bunu böyle bileceğiz birbirimize sevgi ve muhabbet ile bağlandığımızda bu ülkede her şey daha güzel olacaktır. Ülkemizin bazı köşelerinde eksiklikler var, bunları gidermek için gayret gösteriyoruz. Bu eksikleri tamamlamaya çalışacağız ama bunları yaparken kavga gürültüyle patırtı ile değil muhabbetle sevgi ile oturarak, anlaşarak, konuşarak el ele vererek gönül gönüle vererek bunları gidermek mecburiyetimiz var. Şayet ülkemizin kalkınmasına çaba gösteriyorsak herkesin ortak sorumluluk duygusu içerisinde birbirine kenetlenmesi gerekir. Biz bunun adına istikrar huzur diyoruz. Bunu da büyük ölçüde yakalamışız" diye konuştu.

ARAMIZA KİMSE NİFAK SOKAMAZ

Geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmenin temel şartının güzel vatanda bütün insanlar arasında kardeşlik duygusunu sevgi bağları ile güçlendirmekten geçtiğini kaydeden Vali Mutlu, "Her şeyin temelinde birlik beraberlik sevgi ruhunun olması gerekir. Kavga gürültü içerisinde çocuklarımızı mutlu geleceğe emin adımlar ile ümitli yetiştiremezsiniz. Bizim geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmemizin temel şartı, hanemiz olan yurdumuz olan bu güzel vatanda bütün insanlarımız arasında kardeşlik duygusunu sevgi bağları ile güçlendirerek birbirlerine kenetlemektir. Bunu yaptığımızda asıl zenginliğimizi ortaya çıkaracağız. Bir ülkenin gerçek zenginliği budur. Yer üstü yer altı zenginliklerimiz hepsini bir tarafa iteceksiniz, insanlarınız arasında dayanışma çok kuvvetli ise insanlar birbirlerini kendilerini sevdikleri gibi sevebiliyorlarsa, siz o ülkede her şeyi başarırsınız. Yer altı yer üstü zenginliğiniz olmasa bile. Dolayısıyla biz gerçek zengiliğimiz olan sevgi zenginliğini daha da artırabilmek için birbirimize kenetlenmeliyiz ve aramızda oluşturulmak istenen her türlü nifakı, her türlü ayrımcılığı mutlak suretle müsaade etmeden reddetmeliyiz ve kenetlenmeye çok daha fazla emniyet vermeliyiz" ifadelerinde bulundu.

DÜNYAYLA BİRLİKTE REKABET ETMELİYİZ

Vali Mutlu, bugün dünyada ciddi bir rekabet yaşandığını belirterek, "Bu rekabete, ülkemizi ve toplumuzu daha ileriye hazırlamaz gerek. Aksi halde biz bu dünyadaki şiddetli rekabeti kendi içimizde birtakım mücadeleler ile birbirimizden ayrılık gayrılıklar ile olumsuzluklar ile devam edersek bu rekabet dünyası içerisinde işimiz zorlaşır. Güçlü olmamızın yolu kenetlenmekten geçiyor. Dünya ile rekabet etmenin en önemli şartlarından biri ülkede huzur sağlanmasıdır. Herkes huzur noktasında gayret sarf etmeli.

Bölge insanında bu konuda yüksek bir şuur var. Yaşanan travmalar sonucunda bu şehirde neyin ne olduğunu, ne olması gerektiğini halk çok iyi öğrenmiştir. Bu manada bilinç düzeyi çok yüksek olan bir toplumdur. Diyarbakırlı o bilinç düzeyini yüksek düzeyde uygun bir tavır içerisinde devleti milletiyle birlikte yürüyüşünü sürdürmeli ve vatandaşlar artık aykırılık seslerine kulaklarını tıkamıştır" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bölgede huzurun sağlandığını terör örgütüne yönelik operasyonların ise kararlı bir şekilde süreceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 12:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?