3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vali'den Diyarbakırspor'a destek çağrısı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırlı iş adamları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, iş ve finans kuruluşlarını Diyarbakırspor'a sahip çıkmaya çağırdı.

Play-off'un eşiğine kadar gelen Diyarbakırspor'a ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını ancak aynı duyarlılığı Diyarbakırlılardan göremediklerini ifade eden Vali Mutlu, herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Diyarbakırspor'un Diyarbakır kenti için çok önemli bir sosyal olgu olduğunu kaydeden Vali Mutlu, "Bugün Süper Lig'de birçok büyük ve metropol kentin takımı yok. Bu kentler arasında Diyarbakır da bulunmaktadır. Birçok büyük il Süper Lig'de yer alabilmek için mücadele ediyor ve çoğu bu yarışın içerisinde dahi olamıyor. Son haftalarda aldığı iyi sonuçlarla spor kamuoyunun ilgi odağı haline gelen Diyarbakırspor'un Süper Lig'e çıkacağına inanıyoruz. Takımda istek ve azim var. Biz de elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Fakat bu işin başarılması sadece bizim desteğimizle olmaz. Futbol piyasası trilyonların döndüğü bir piyasa. Bank Asya 1. Ligi'nde şampiyon olmak için Süper Lig'den daha fazla para harcamak lazım. Çünkü Süper Lig'de olan kalıcı gelirler burada yok.

Diyarbakırspor'un durumu ise daha da kötü. Kulübün hiçbir gelir kaynağı yok. Yönetimin bazı projeleri, bizim de üzerinde durduğumuz çalışmalar var. Ama bunlar zaman alacak şeyler. Kısa vadedeki başarı için kaynak lazım. 13 Mayıs'ta Ankara'da destek gecesi olacak. Bu gece için hazırlıklar sürüyor. Kulübün borçları ve bir de sıcak paraya ihtiyaç var. Şu an Diyarbakırspor'un yerinde olmak isteyen bir çok kent takımı olduğunu biliyoruz. Ayağımıza kadar gelen fırsatı tepmeyelim. Bu takım 4 maçlık galibiyet serisiyle Süper Lig'e çıkar. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Maddi ve manevi yönden destek olunursa Diyarbakırspor hedefe ulaşır. Diyarbakırlı önemli işadamları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, iş kuruluşları ve finansal çevreler var. Herkes kendi gücü oranında destek olursa bu takım Süper Lig'e çıkar. Diyarbakır ve bölgenin Süper Lig takımına ihtiyacı var. Bölgenin imajı ve gelişmesi için bu çok önemli bir araç. Bir daha böyle bir fırsat yakalanmayabilir. Onun için herkesi
sorumluluk almaya çağırıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 17:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?