3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Validen Diyarbakırspor'a destek

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırspor'un tesisleşme konusundaki çalışmalarıyla ilgili herkesin üzerine düşeni yaparak, çalışmaların hızlandırılması konusunda çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, amatör kulüplere desteklerinin süreceğini belirterek, "Amatör kulüpleri desteklememiz gerekiyor. Amatör kulüpler, sporun ruhudur. Profesyonelliğe geçiş de başarı da aslında amatör kulüplerde yetiştirilen kadrolarla mümkün olur. Yani profesyonel ligde başarı olmak istiyorsanız altyapınızın güçlü olması lazım. Ama maalesef bu şehrin geçmişinde de amatör kulüpler ve altyapı ihmal edilmiş, bu büyük bir kayıptır. 1930'lu yılarda amatör kulüpler varmış. Diyarbakırspor, 1968 yılında 3 amatör takımın birleşmesiyle kurulmuş. O günlerden bugüne kadar amatör kulüpleri teşvik etseydik, yüzlerce kulüp olurdu. Bu yıl amatör kulüplere 100 bin YTL'lik bir malzeme yardımı yaptık. 2009 yılında yine Özel İdare Bütçesi'nden amatör kulüplere desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Diyarbakırspor'un tesisleşme konusundaki çalışmalarıyla ilgili herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Vali Mutlu, "Diyarbakırspor'un maddi sorunları var. Sürekli yapılan maddi destekle ayakta duruyor. Bu işin sonu yok. Geleceğinize yatırım yapmalısınız. Bu nedenle tesisleşmeye büyük önem vermeliyiz. Yönetim mantığınızı amatöre çevirmeli, Diyarbakırlı çocuklara önem vermelisiniz. Dışarıdan futbolcu alarak bu işi taşıyamazsınız. Altyapınızı güclendirmeniz lazım. Kendi altyapısına önem vermeyen kulüplerin uzun vadeli başarılar elde etmesi mümkün değildir. Öncelikle altyapınıza değer vereceksiniz. İkincisi tesisleşme konusu üzerinde duruyoruz. Bu konudaki projelere destek veriyoruz. Koordinasyona önem veriyoruz. Bir çalışma yürütülüyor, birkaç toplantı yaptık. Kurumlara gerekli şeyleri söyledik. Onlardan cevap bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 11:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?