3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Validen duble yol denetimi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır-Silvan duble yol çalışmalarını yerinde incelerken, yolun en kısa zamanda tamamlanıp halkın hizmetine açılacağını söyledi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır-Silvan arasında devam eden duble yol çalışmalarını yerinde denetledi. Silvan'a gelen Vali Mutlu, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Muharrem Filiz ve Karayolları yetkilileri ile birlikte duble yol çalışmaları ve Malabadi içme suyu hakkında yetkililerinden bilgi aldı. Silvan-Diyarbakır yolunu bu yıl tamamlamak için Köy Hizmetleri ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı yoğun bir çalışma yaparken ekipler, 85 kilometrelik yolun 37'nci kilometresine ulaştılar. Vali Mutlu, yol çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, "Süratli bir çalışma var, yerinde gördüm. Ekiplerimiz Cumartesi, Pazar demeden çok yoğun olarak bu yolu tamamlayabilmek için gayret sarf ediyorlar. Silvan-Diyarbakır arası duble yolun önemli bir kısmını bitirdik. Bu yıl kış gelmeden de yolu trafiğe açıp, sürücülerimizin yolda güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak ve hizmetlerine sunmak için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Silvan'da kısa bir zaman sonra açılması düşünülen Malabadi İçme Suyu Fabrikası'nı AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Aslan ile birlikte gezen Vali Mutlu, "Silvan'da yapılan bu fabrikanın Silvan halkına hayırlı olması diliyorum" ifadelerini kullandı.

Silvan'dan ayrılan Vali Mutlu, merkeze bağlı Esentepe, Güleçova, Cumhuriyet ve Kuyusırtı köylerinde devam eden yol çalışmalarını da yerinde inceledi. Burada vatandaşlarla köy kahvelerinde sohbet eden Mutlu, köylü vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Vali Mutlu, 2007 yılında yol genişletme ve yükseltme çalışmalarının başladığını, Cumhuriyet köyündeki yol çalışmalarında 22 kilometrelik asfaltı vatandaşların kullanımına açmak için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?