3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Valilik 8 bin fidan aldı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevre Orman İl Müdürlüğü Fidanlığı'nı ziyaret ederek önümüzdeki yıl Kent Ormanı'na dikilmek üzere 8 bin adet fidan satın aldı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Çevre Orman İl Müdürlüğü Fidanlığı'nı ziyaret ederek ekilen 1 milyon 840 bin adet fidanı inceledi. Mutlu, fidanların tanesini 1 ve 2 YTL'ye satın alarak her vatandaşın fidan dikimi yapabileceğini belirtti.

Mutlu, "1 milyon 840 bin adet fidan yetiştirilmiş ve dikime hazır hale getirilmiştir. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün çalışan ve yöneticilerini kutluyorum. Çok farklı türdeki ağaçları Diyarbakır'da görmek bizim için gurur vericidir. Diyarbakır'da ağaç dikme noktasında büyük bir gelişme ve ivme görüyoruz. 2002 yılında bu fidanlıkta 540 bin fidan yetiştirilmiş ve satılmış. Diyarbakır'ımıza şu anda ise 1 milyon 840 bin adet fidan dikilmiş ve bunların tamamı satışa hazır hale getirilmiştir. Diyarbakırlı vatandaşlar ağaçla buluşma noktasında ciddi bir gayret gösteriyor. Özellikle bu yıl 'Ağaçlandırma Yılı' olması nedeniyle de özel gayret gösteriyoruz. Şu anda 800 bin civarında fidanımızı da ağaçlandırma kapsamında bütün kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte diktik. Bunların bakımlarını da takiplerini de yapmaya hassasiyet gösteriyoruz. Daha yeşil bir çevre hepimizin özlemidir. Bunu yapabilmek için de herkesin yeşili koruması, ağacı koruması, çocuklarımız ve gençlerimize bu sevginin aşılanması gerekmektedir. Fidanlar 1 ve 2 YTL arasındadır. Vatandaşlarımız; uygun gördükleri yerlere fidan dikerek daha yeşil bir Diyarbakır için gayret sarf edelim. 8 bin adet fidanı da önümüzdeki yıl Kent Ormanı'nda dikmek özere tamamen alıyoruz. Kent Ormanı'na dikilmiş olan 10 bin adet ağaca ilave olarak bir o kadar daha dikilecektir. Kasım ayını Diyarbakır'da ciddi bir ağaçlandırma hamlesi ile geçireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?