3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vatandaş Baydemir'i şaşırttı

Diyarbakır'da düzenlenen 'Halk Günü' toplantısında vatandaşların ilginç talepleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i şaşkınlığa uğrattı.

Toplantıya katılan kimi vatandaşların, tinercilerden korunmak için istinaf duvarı örülmesini, kiminin halı saha, kiminin tüp bebek istemesi kiminin ise Başkan Baydemir'i doğum gününe davet etmesi dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in aylık olarak düzenlediği Halk Günü toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve Tiyatro Salonu'nda yapılan 49. Halk Günü Toplantısı'nda çok sayıda vatandaş Belediye Başkanı Baydemir'e farklı önerilerde bulundu. Toplantıya katılan bir kadın, kanser hastası olan kızının ''Doğum günüme gel'' isteğini iletti. 16 yaşındaki bir kız ise Belediye Başkanı Baydemir'den bir genç odası ile bilgisayar talebinde bulundu. Devlet Demiryolları lojmanlarında kalan bir grup vatandaş lojman etrafının duvarla örülmesini istedi. Lojman sakinleri madde bağımlısı gençlerin kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti. Başka semtlerden gelen yurttaşlar da tinercilerden yakınırken, Dicle Üniversitesi öğrencisi bir grup Şilbe'de bir gençlik merkezinin kurulması için destek istedi. Üniversite öğrencileri gençliği madde bağımlılığından kurtarmak için gençlik merkezi projesinin şart olduğunu belirtti. Hançepek'ten gelen bir genç ise mahallelerine halı saha istediklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir; madde bağımlılarına karşı zabıtai tedbir almasının mümkün olmadığını, bu konuda bir görevi de bulunmadığını belirterek, "Uçuçu Madde Bağımlıları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (UMATEM) kuruldu. Biz de partneriyiz. Rehabilite edilecek gençlerin üç öğün yemeklerini, bütçesini hazırladık. Güya açılışı da yapıldı. Ancak doktor, psikolog ve uzman olmadığı için işlemiyor" dedi.

Baydemir 1990'da stajyer avukat iken kentte suç işleyen çocuklar üzerine araştırma yaptığını ancak o zaman suça bulaşmış 5 tane çocuk bulamadığını belirterek, dayatılan politika nedeniyle böyle bir tablo ortaya çıktığına işaret etti.

Bir kadın ise sosyal bir güvencesi bulunmadığını ve çocuğu olmadığını belirterek, "Doktorlar tek çare tüp bebek diyor, yardım edin" dedi. Baydemir de elinden gelen katkıyı yapacağını söyledi. Bir başka yaşlı kadın da oğlu için iş istedi. Bir kadın da 10 yıl önce eşinin taksisinin vergi borcu nedeniyle kendilerine yeşil kart verilmediğini belirterek tedavi olamadıklarını söyledi. Halktan gelen ilginç talepler karşısında şaşkınlık geçiren Başkan Baydemir sorunların en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?