3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vatandaş Vali Mutlu'nun önünü kesti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkçılarbaşı semtinde onarımı devam eden tarihi mekanlarda incelemelerde bulunurken vatandaşlar önünü keserek yardım istedi. Bunun üzerine Mutlu, "Elimde Hazreti Musa'nın sihirli değneği yok, her şeyi bir anda yapalım" cevabını verdi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımı devam eden cami ve kiliseleri gezdi. Merkez Sur ilçesi Ali Paşa Mahallesi'nde bulunan Ali Paşa Camii'ni ziyaret eden Mutlu daha sonra Balıkçılarbaşı semtinde bulunan ve 1812 yılında yapıldığı düşünülen Ermeni Katolik Kilisesi ve Protestan Kilisesi'ni gezdi. Balkçılarbaşı semtinde Vali Mutlu'nun önünü kesen esnafın, belediyeyi Vali'ye şikayet ederek, "Yıllardan bu yana kaldırımlarımız yapılmamış. Akşamları kimse buraya gelmiyor, lütfen bize yardımcı olun" demesi üzerine Vali Mutlu, "Burada benim önümde bunları söyleyerek her şeyi çözümleyemeyiz ama bu memleket sizin, siz de sahip çıkın" dedi.

Tarihi Protestan Kilisesi'ni gezen Vali Mutlu, tahtadan yapılan merdiven ile Protestan Kilisesi'nin çatışına çıkarak kiliseyi inceledi. Kilisenin restorasyon çalışmalarını izleyen Mutlu daha sonra eline çekici alarak ustalar ile beraber bazalt taşı düzeltti.

Tarihi Protestan Kilisesi'nin çıkışında ellerinde dilekçeler ile bekleyen kadınlar Vali Mutlu'nun önünü keserek evlerinin onarılması ve fakir ailelere yardım yapılması konusunda ricada bulundular. Kadınların hep bir ağızdan konuşması üzerine Mutlu,
"Elimde Hazreti Musa'nın tılsımlı değneği yok ki her şeyi bir anda yapayım. Ama merak etmeyin herkesin evini tek tek kontrol ettirip eksikleri gidereceğiz" şeklinde karşılık verdi.

Vali Mutlu yaptığı incelemelerle ilgili olarak Diyarbakır'ın tarihini ve kültürünü ön plana çıkararak eskiden oluğu gibi camileri ve kiliseleri ile birlikte huzurlu bir kent oluşturmak istediklerini belirtti. Mutlu, "Diyarbakır tarihi, kültürü, camisi ve kiliseleri ile bir huzur kenti olmuştur. Şimdi biz bu tarihi mekanları onararak Diyarbakır'ın yine bu yüzünü ön plana çıkartmayı ve aynı zamanda bir turizm ivmesi kazandırmayı planlıyoruz. Bu tarihi mekanları onarmak için 3 milyon 500 bin YTL'lik bir
kaynağımız var ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde yapıyorlar. Çalışmalarımız sadece bununla sınırlı değil aynı zamanda fakir ailelerimizin de evlerinde boya, badana, kapı, pencere, elektrik, su tesisatı gibi ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiğimiz bir proje var. Bu konuda bize yoğun talepler geliyor ama bizim de elimizde Hazreti Musa'nın tılsımlı değneği yok, dokunduğumuz gibi yapalım. Bize biraz zaman versinler. Biz bin tane evi bitirdikten sonra çalışmalarımıza yine devam edeceğiz ve bütün evlerimizi tek tek kontrol edip eksiklerini tespit edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?