3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vatandaşa ucuz pirinç satışı

Çınar ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ajans Müdürlüğü tarafından bin 500 ton pirinç, kilosu 1.80 YKr'den vatandaşlara satılmaya başladı.

Ajans Müdürlüğü'nde pirinç almak için sıraya giren vatandaşlar 5'er kiloluk torbalardan ikişer üçer adet alarak ucuz pirinç almanın sevincini yaşadı.

Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in de bulunduğu satış sırasında ilk etapta bin 500 ton pirincin satışının yapılacağı bildirildi.

Kaymakam Tanrıseven, "Türkiye'de spekülatörlerin müdahalelerinden dolayı pirinç fiyatlarında haksız bir fiyat yükselişi oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bu satışlarla yükselen fiyatları normale döndürme amacı çok yerinde. Başbakanımızın vatandaşlara yaptığı iki gün pirinç yerine bulgur yiyin çağrısına uyan halkımız da bunun semeresini gördü. Burada bir kez daha gördük ki TMO, çiftçinin de vatandaşın da kara gün dostudur" dedi.

Çınar TMO'dan pirinç alan vatandaşlar ise "Marketlerde pirinç kilosu 4-5 YTL'den satılıyor. Burada kilosunu 1.80 YKr'ye alıyoruz. Yetkililere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 16:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?