3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Vekilden Silvan'a 15 bin kitap

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Silvan ilçesinde başlatılan 'Okuyan Silvan' kampanyasına 15 bin kitapla destek oldu. AK Parti Milletvekili İhsan Arslan tarafından gönderilen kitaplar AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan tarafından teslim edildi.

Silvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu Okuyan Silvan projesi kapsamındaki kitap kampanyasına her geçen gün ilgi artarken, kampanyaya bir destek de AK Parti'den geldi.

AK Parti Milletvekili İhsan Arslan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde başlatılan Okuyan Silvan kampanyasına destek olmak amacıyla 15 bin adet kitap bağışladı. Kitap teslim töreni Silvan Öğretmen Evi lokalinde yapıldı. Törene Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Akkuş ile çok sayıda okul müdürü katıldı. Arslan'ın gönderdiği kitapları Kaymakamlığa ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim eden AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, "İlçemizde başlatılan Okuyan Silvan kampanyasına Silvanlı olan Milletvekilimiz sayın İhsan Arslan 15 bin adet kitap göndererek, destek oldu. Biz de bu kampanyaya destek olmak için köy okullarımızda kütüphanesi bulunmayan 30 okulumuzun kütüphanesine 30 adet kitaplık yaparak, yetkililere teslim etmiş bulunmaktayız. Okuyan Silvan projesi kapsamında başlatılan kampanyaya daha sonra da desteklerimiz devam edecektir" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa ise, "Bugün burada düzenlenen toplantının büyük bir önemi vardır. Başlatmış olduğumuz Okuyan Silvan kampanyası kapsamında Milletvekilimiz 15 bin adet kitap desteğinde bulundu. Bugün bu kitaplar AK Parti İlçe Başkanımız tarafından teslim edildi. Bu tür destekler geldiği takdirde kampanyamız daha da büyüyecektir. Silvan'ın tarihi kitaplar üzerinde kuruludur. Biz de bu medeniyetler şehrine 2012 yılına kadar 7 adet kütüphane açmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Kitap teslim töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Veysel Beyru ise, "İlçemize gönderilen 15 bin kitap ile 30 kitaplık bizleri mutlu kılmıştır. Hayal bile etseydik bu kadar kitabın Silvan'a gönderileceğini tahmin bile etmezdik. Silvan'da kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için okullarda ve esnaf arasında çeşitli kitap okuma kampanyaları gerçekleştireceğiz. Camilerde imamlar tarafından Cuma namazlarında okumanın insana ne kadar faydası olduğu vurgulanacak. Şimdiye kadar ilçemize yapılan kitap yardımlarında destekleri olan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?