3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Velilere rehberlik semineri

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, Eğitim Destek ve Kültür Evlerinde, Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı'na (OKS) hazırlanan öğrencilerin velilerine yönelik rehberlik semineri düzenledi.

Ava Düğün Salonu'nda düzenlenen rehberlik seminerinde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, yürütülen belediyecilik hizmetlerinin sadece klasik belediyecilik anlayışıyla sınırlanmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Karatekin, hizmetin her kesime eşit ve adil dağılımı için çaba gösterdiklerini belirtti.
Kayapınar Belediyesi'nin 2006 yılında Peyas köyünde açtığı Eğitim Destek ve Kültür Evi ile birlikte eğitsel ve sosyal çalışmalara başladığını belirten Başkan Karatekin, "Gelinen aşamada üç destek evimizde 300 civarında OKS öğrencimiz bulunmaktadır. Yüzlerce öğrencimiz kütüphanelerin yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerden faydalanmaktadır. Belediye personelimiz ve gönüllü öğretmenlerimizin çabalarıyla yürüttüğümüz bu çalışmalarla geleceğimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz" diye konuştu.

Karatekin, "Eğitimde Batı illeri ile bölgemiz arasında uçurum derinleşmektedir. Gençlerimiz zeki ve çalışkan olmalarına karşın adil olmayan eğitim politikaları nedeniyle haksızlıklara maruz kalmaktadır. Destek evlerinde yürüttüğümüz çalışmalarla bu uçurumun kapatılması mümkün değil. Olanaklarımız ölçüsünde gençlerimize ve çocuklarımıza destek sunmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yaz açtığımız beden eğitimi ve resim kursunda 30 öğrencimiz başarılı oldu. Bu yıl OKS öğrencilerimizden de aynı başarıyı
bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?