3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Veysel Beyru'dan rektöre ziyaret

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ve beraberindeki heyet, ziyaret ettikleri Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan ilçeye yüksekokul kurulmasını istediler.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Gültekin Göcüyener, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Zülküf Gün; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Silvan'a bir yüksekokul talebinde bulunan Kaymakam Beyru, "İlçemiz konum ve yapı olarak gelişen, her geçen gün büyüyen bir yerdir. Türkiye genelinde birçok ilden daha büyük olan Silvan'a maalesef bugüne kadar yüksekokul yapılmamıştır. Nüfusu 5-10 bin olan ilçelerde yüksekokul varken, 100 bin nüfuslu Silvan ilçesinde bir yüksek okul yoktur. Diyarbakır Dicle Üniversitesi bünyesinde ilçemizin daha da gelişmesi için bir yüksekokulun kurulmasını istiyoruz" dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, konu ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Silvan ilçemiz konum ve büyüme konusunda gerçekten önemli bir ilçemiz. Bu talebinizi arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapılarak çalışmalarla ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Ancak yüksekokul hemen kurmak kolay değil. Bazı çalışmalar yapmak gerek. Sizler bu konudaki çalışmalarınızı yapıp bize getirin, biz de gerekenleri yapalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?