3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yakalanan patlayıcılar basına gösterildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan araçta PKK terör örgütüne ait çok sayıda patlayıcı, silah ve gıda malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler basın mensuplarına gösterildi. 

Diyarbakır'a sokulmak istenen bomba yüklü bir araç Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alındı. 21 Aralık 2008 günü Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde yapılan uygulama esnasında şüpheli aracın polisi fark ederek ters yöne giriş yapması üzerine bölgede geniş çaplı çalışma başlatıldı. 

Yürütülen çalışmalar neticesinde saat 21.00 sıralarında şehir merkezindeki 450 Evler kavşağında stabilize yoldan kayarak çamura saplanmış ve terk edilmiş vaziyette bir araç bulundu. Araçta yapılan aramada; 57 kilo 303 gram patlayıcı madde, 1 adet RPG 7 roket atar, 50 adet roket mermisi, 44 adet roket sevk fişeği, 70 adet el bombası gövdesi, 70 adet el bombası fünye grubu, 55 adet elektrikli kapsül, 7 bin 698 adet Kaleşnikof fişeği, 2 bin 60 adet bixi fişeği, 25 kilogram un, 25 kilogram çuval içerisinde bulgur, 10 kilogram çuval içerisinde toz şeker, 5 kilogram makarna, 2 adet panço yağmurluk, 9 adet spor çanta, 1 adet katlanmış vaziyette şeffaf naylon ele geçirildi. 

Sürdürülen araştırma neticesinde aracın ve plakasının çalıntı olduğu tespit edilirken ele geçirilen malzemelerin PKK terör örgütünün dağ kadrosuna gönderildiği öğrenildi. Aracın sürücüsü ve olaya karışan diğer şahıslar ile ilgili çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi. 

Emniyet Müdürlüğü'nün ele geçirilen malzemelerle basına bilgi verdiği toplantıya Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da katıldı. Çatalkaya, operasyonla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdüğünü söylemekle yetindi.

 

Önceki haber

Diyarbakır'da içinde kilolarca TNT kalıpları, roketatar ve silahların bulunduğu, PKK terör örgütüne ait bir araç ele geçirildi. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre içinde bomba, bomba yapımında kullanılan kilolarca TNT kalıpları, roketatar ve silahların bulunduğu, PKK terör örgütüne ait bir araç ele geçirildi. 

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, kente bomba yüklü bir aracın geldiği yönünde istihbarat almaları üzerine sıkı güvenlik önlemleri aldı. 

Önlemler sonucunda polis önceki gece yarısı bomba yüklü aracı belirleyerek takibe aldı. Şüpheli aracın sürücüsü, polis tarafından takip edildiğini fark etmesi üzerine Silvan ilçesi yönüne doğru kaçtı. 

Aracın içinde bulunanlar Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan 450 Evler girişinde aracı terk ederek gece karanlığından da faydalanıp kaçtılar. Polis, araçta yaptığı aramada bomba, bomba yapımında kullanılan kilolarca TNT kalıpları, roketatar ve silah ele geçirdi. 

Terk edilen aracın plakasının sahte olduğu belirlenirken, bomba yüklü kapalı kasa aracı bırakarak kaçan kişi veya kişileri yakalamak için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Polis yetkilileri, PKK'lı teröristlerin TNT ve silahlar ile kent merkezlerinde sansasyonel eylemler yapmak istediklerini fakat saldırının önüne geçildiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 13:34:03
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 15:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?