3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yanlış iğne yüzünden kolu kesildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne getirilen 2 yaşındaki Leyla Oral’ın kolunun yanlış yapılan iğne sonucu kesildiği iddia edildi.

Leyla Oral’ın avukatı Serdar Çelebi, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. 

Çelebi, şikayet dilekçesinde şunlara yer verdi: "Öncelikle delillerin kaybolmaması için mağdur Leyla Oral’ın tedavi görmüş olduğu Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesinde bulunan tedavi kayıtlarının soruşturma dosyasına istenmesine, bu kayıtlar ile karşılaştırmak ve Leyla’nın kolunun kesilmesine sebep olanların belirlenmesi amacıyla Ankara’daki Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi kayıtlarının soruşturma dosyasına istenmesine, yapılacak soruşturma neticesinde Leyla Oral’ın kolunun kesilmesine neden olanlar hakkında TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca kamu davası açılıp cezalandırılmalarını talep ediyoruz."

Leyla Oral’ın teyzesi Leyla Salman da ablası Yüksel Oral’ın Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde sezaryen ile doğum yaptığını ve çocuğunun sürekli ağlaması nedeniyle Kızıltepe ve Mardin devlet hastanelerine defalarca götürdüklerini belirtti.

Son olarak Mardin’de yeğenin kalçasında kötü huylu bir ur tespit edildiğini kaydeden Salman, hastanenin kendilerini Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk ettiğini söyledi.

Yaklaşık 1 ay önce Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geldiklerini ifade eden Salman, şöyle dedi: "Yeğenim burada 15 gün tedavi edildi. Son olarak hemşire tarafından iğne yapıldıktan sonra sol kolu şişerek morarmaya başladı. Bunu ilgili doktorlara bildirdik. ’Kangren olmuş hemen keselim’ dediler. Biz de hastamızı alarak Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldiğimizde geç kalındığını ve bir gün önce gelinse kolun kurtarılacağını söylediler. Ancak geç kalındığı için artık kolun kurtarılamayacağını söyleyerek, kolu kestiler. Yeğenimin kolunun kesilmesine sebep olan suçluların bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz."

Leyla Oral’ın dayısı Mehmet Salman da DÜ’de tedavi gören yeğeninin kalçasındaki ur alındıktan sonra, yetkililerin hastanın 2 gün içerisinde taburcu olacağını belirttiklerini, ancak hastanın taburcu edilmediğini ve 8 haziranda hemşirenin yaptığı iğne sonucu hemen kolunun morardığını söyleyen Mehmet Salman, "Hemşirenin yaptığı yanlış iğne sonucu hemen kol morarıp, bu hale geldi" dedi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Birsel Baç ise Leyla Oral ile ilgili iddiaların kendilerine de ulaştığını söyledi. Hastanın kendilerine geldikten sonra biyopsisinin yapıldığını ve kanser olduğunun belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Baç, "Tedavi edildiği zaman elinde bozukluk oluşmuş. Ama, bu hastalığa bağlı gelişen bir bozukluk mu, iğne ile oluşan bir bozukluk mu? Bu konuda bana raporlar gelmedi. Raporlar ve belgeler geldiği zaman konu ile ilgili idari soruşturma başlatacağız" dedi

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 10:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?