3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yaralı Türkmenler Diyarbakır'da

Irak'ta meydana gelen bombalı saldırı sonucu yaralanan 3'ü çocuk 10 kişi tedavi edilmek üzere Diyarbakır'a getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Türkmen kenti Telafer'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralananlardan 10 kişi refakatçileri ile birlikte Diyarbakır'a getirildi.

Dün öğle saatlerinde Silopi'deki Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye getirilen yaralı Türkmenler burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Diyarbakır'a gönderildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Zeynep Ganım, Muhammet Cevat Yakup, Gani Yusuf Hani, Sahap Ahmet Mustafa, Hasan Ali Sait, Ahmet Hasan Hızır, Muhammet Abbas Rıza, Kazım Muhsin Hasan, Yusuf Abel Kanber, M. Macit Süleyman'ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, 2'si çocuk 4 yaralı ise ameliyat oldu. Yaralı yakınları Diyarbakır'daki doktorların kendileri ile özel olarak ilgilendiğini, gösterilen hizmetten dolayı kendilerine şükran borçlu olduklarını ifade ettiler.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Abdurranman Yüceyün, yaralılara gerekli müdahalenin yapıldığını iki yaralının ameliyat olduğunu ve ameliyatlarının başarılı geçtiğini belirterek, "Irak'ta meydana gelen patlamalardan dolayı orada tedavi olamayan ve zorluk çekenler Türkiye'ye getirildi. Biz yaralılarımıza hastanemizin kapılarını açtık ve gerekli bütün olanaklarımızı seferber ettik. Yaralıların bütün tedavilerini yaptık. Hastalarımızdan ameliyat edilmesi gerekenler ameliyat edilecek. Hastanemizde hayati tehlikesi olan hiçbir soydaşımız yoktur" dedi.

Gecen hafta Telafer'in merkezindeki pazar yerinde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu 21 kişi hayatını kaybederken 72 kişi de yaralanmıştı. Yaralıların 7'sinin çocuk olduğu bildirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 16:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?