3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yasadışı eyleme katılan 12 kişi gözaltında

Diyarbakır'da bir siyasi partinin gençlik komitesinde yer alarak, bölücü terör örgütü adına sözde eylem grubu oluşturdukları ve korsan gösterilerle molotof kokteyli eylemlere katıldıkları ileri sürülen 12 şüpheli gözaltına alındı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda 12 kişi yakalandı. Operasyona ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Bir siyasi partinin ilçe gençlik komitesinde yer alıp, bölücü terör örgütü adına sözde eylem grubu oluşturarak çeşitli tarihlerde korsan gösteri ve vatandaşlara ait işyerleri ile araçlarına yönelik molotof kokteyli atma eylemleri gerçekleştikleri tespit edilen ve eylem hazırlığı içerisinde olan 12 şahıs gözaltına alındı'' bilgisine yer verildi. 

Yakalanan şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada, 1 adet molotof kokteyl, 3 adet bilgisayar, 7 adet hard disk, flaş bellek ve hafıza kartları, bölücü terör örgütünü temsil eden bez parçaları ve çok sayıda yasak yayın ile örgütsel doküman ele geçirildi. 

Şüpheli şahıslar emniyetteki sorgularının ardından adli mercilere sevk edilirken, operasyon sonucunda 3 ayrı olayın aydınlatıldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 12:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?