3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yaz spor okulu sona erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye DİSKİspor Kulübü'nün ücretsiz Yaz Spor Okulları'ndaki minik futbolcular sertifikalarını aldı.

Okulların kapanmasıyla birlikte özellikle dezavantajlı çocukların temel spor kültürünü almaları için açılan ücretsiz Yaz Spor Okulları'na katılan 220 çocuğa sertifikaları verildi. DİSKİspor'un Şilbe Tesisleri'nde yapılan törene Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor Kulüp yöneticilerinden Basın Sözcüsü Ekrem Yeşil ve alt yapı sorumlusu Musa Arslan, spor hocaları ve sporcuların aileleri katıldı. Çocuklara hitaben konuşan DİSKİspor As Başkanı Cemal Doğru, "Hepiniz birer kahramansınız. İleriki süreçlerde yine sizlerle birlikte olmak isteriz. Unutmayın ki spor her şey değildir ama sporsuz yaşam da hiçbir şeydir. Bundan sonra artık okulunuza ve derslerinize ağırlık vermelisiniz. Hem iyi bir sporcu hem derslerinde başarılı bireyler olmanızı bekliyoruz" dedi.

Alt Yapı Sorumlusu Musa Arslan da 220 çocuğun arasından seçtikleri 37 sporcuyu DİSKİspor bünyesine katacaklarını bildirerek, "15 Eylül tarihi itibarıyla kuracağımız futbol okulunda filiz lisans olan bu çocukların sürekli çalışmalarını sağlayacağız. İki aydan beri devam eden bu çalışmamızdaki amacımız çocuklarımızı sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktı. Çocuklar ve aileleriyle beslenme ve yaşam tarzlarına ilişkin sürekli diyalog halinde olduk. Çocuklarımız bizim için çok değerli" şeklinde konuştu.

Daha sonra finale kalan büyükler ve minikler kategorisinden 4'er takım oluşturularak maç yaptırıldı. Maçın ardından 1, 2, 3 ve 4'ncü olan takımlara madalyaları verildi. Toplam 64 sporcuya madalya ve katılım belgesi verilirken maç sonucunda tüm katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?