3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yaz tatilinde bilgisayarla buluştular

Diyarbakır'ın Lice İlçe Belediyesi Azizi Ferdi Akay Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde açılan bilgisayar laboratuarını günde 150 kişi ziyaret ediyor. Haftanın 5 günü ücretsiz olarak halka hizmet veren laboratuarda 2 gün eğitsel oyunlar ve diğer günlerde ise kurs veriliyor.


Okulların kapanması ile birlikte tatile çıkma şansı olmayan Lice'deki öğrenciler Belediye Aziz Ferdi Akay Kültür ve Sanat Merkezi (AFAK) bünyesinde faaliyet yürüten eğitsel ve sosyal etkinliklere katılım sağlayarak eğleniyorlar. Öğrenciler, AFAK Sanat Merkezi bünyesinde açılan bilgisayar laboratuarında ücretsiz internetten yararlanarak eğlenmeye çalışıyorlar. Haftanın 5 günü halka hizmet veren laboratuarda 2 gün eğitsel oyunlar ve diğer günlerde ise bilgisayar kursu veriliyor. Öte yandan 'Okuma günü'ne yazılan öğrenciler, haftanın bir günü belediyenin kütüphanesinde bir araya gelerek okudukları kitapların özetlerini anlatıp birbirleri bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Öğrenciler Belediyenin sunduğu bu imkanlardan çok memnun olduklarını ifade ederken Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan da öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirterek, "Okulların tatile girmesi ile birlikte bilgisayar laboratuarımıza yönelik ilgi patlaması yaşandı. Internet ağı da bağladık ve günde ortalama 100 ile 150 öğrenci faydalanıyor.Bilgisayar kullanmasını bilmeyen öğrenciler için de kurs başlattık. Haftanın 2 günü kurs veriliyor. Kurslar sıkıcı olmasın diye 2 gün de bilgisayarda eğitici oyunlar oynanması olanağı sağlandı. Zeka egzersizi oyunu olarak bilinen satranç ve masa tenisi salonumuzda mevcuttur. Haftanın her günü mesai saatleri içerisinde halkımız bu etkinliklerden faydalanabilir" dedi.


Belediyenin imkanlarından yararlanan ve bu imkanlardan memnun olduğunu kaydeden Ayşe Toprak İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Serdıl Şanlı, "Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Hem internet ve bilgisayarı da öğreniyoruz. Oyun da oynuyoruz. Okuduğumuz kitabı arkadaşlarımızla paylaştığımızda çok zevkli oluyor. Bu şeklide daha çok şey öğreniyorum. Buraya gelmeden önce sadece bilgisayarın adını öğrenmiştim. Ancak şu anda onunla oyun bile oynuyorum. Dünyada neler yaşandığını merak ediyorum.


Merak ettiğim konuyu internette yazıyorum ve karşıma tüm bilgiler çıkıyor. Ben de bu şekilde her şeyi öğreniyorum. Bize bu imkanı sunduğu için Belediyemize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?