3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yeni sağık cihazları geldi

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara sağlık hizmeti vermek için geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleştirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İbrahim Halil Kaya Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ne yeni cihazlar alınırken merkezin günde ortalama 100 kişiye hizmet verdiği bildirildi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İ. Halil Kaya Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ne yeni alınan tıbbi cihazlar ile vatandaşların daha iyi koşullarda tedavi olabileceği belirtildi. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara sağlık hizmeti vermek amacı ile açılan merkezde muayene, ayakta tedavi, acil müdahale ve müşahede gibi aciliyet söz konusu olan durumlar için de gerekli imkanların bulunduğu kaydedildi. Merkezin, hastalarına röntgen, USG, EKG gibi tedavi amaçlı çekim hizmeti sunduğu da ifade edildi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Kezban Demir, günlük ortalama 100 kişinin başvurusunu kabul ettiklerini söyledi. Poliklinik hizmetleri içerisinde hastaların muayene edildiğini, ayakta tedavi gerçekleştirdiklerini belirten Demir, sosyal güvencesi olmayan hastalara eczane hizmeti verdiklerini de bildirdi. 

Tedavi için gelen hastalara 'Kişisel Hijyen, AP, Güvenli Annelik, Evde Basit İlk Yardım Hizmetleri, Üreme Sağlığı, Hiper Tansiyon, İlaç Kullanımı, Sağlıklı ve Dengeli Beslenme' gibi konularda eğitim verdiklerini belirten Demir bu kapsamda Sur içi bölgesinde bin 300 evi ziyaret ettiklerini kaydetti. Demir, ailelere diş macunu ve el sabunu gibi hijyen temizliği gerektiren malzemeler de verdiklerini ekledi. Aile planlanması kapsamında başvuru yapanlara korunma yöntemlerinin anlatıldığını ve bu konuda bir nevi danışmanlık hizmeti verdiklerini aktaran Demir, "Aşılar, gebe takipleri, bebek takipleri, boy-kilo ve baş çevresi ölçme, sağlıklı annelik, sağlıklı bebek, emzirme, kontrollü olarak mama verilme işlemleri gibi bilinçlendirme çalışmaları çok yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi. 

Kezban Demir, merkezdeki tam donanımlı laboratuar ile tam kan, biyokimya, gaita, tam idrar, hepatit testleri, sedimantasyon, serolojik testler, kan grubu gibi testleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:43:19
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 03:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?