3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yeni sezon çalışmaları sürüyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'da yönetim yeni sezon için çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp Basın Sözcüsü Ömer Serdar Çimen, "Geçen yılki sıkıntılara düşmemek için bazı tedbirler aldık " dedi.


Geçen sezon yaşanan sıkıntıları yaşamamak için taslak bütçe hazırlayarak gelir kaynaklarını garanti altına almaya çalıştıklarını anlatan Çimen, "Sayın Bakanımız ve Valimiz'den aldığımız pozitif destek ve enerjiyi maalesef kentin diğer etmenlerinden alamıyoruz. Bakan bey, İstanbul'daki play-off maçlarından sonra göreve devam etmemizi isteyerek destek vereceklerini ifade etmişti. Fakat biz geçen sezon yaşananları düşünerek taslak bir bütçe hazırladık ve gelir kaynaklarını garantiye almak istiyoruz" diye konuştu.

Yapılacak kongrede yeni arkadaşlarla güçlendirecekleri yönetimin sağlayacağı ekonomik kaynak ile Bakan Mehdi Eker'in katkıları ve diğer kalemlerden gelecek gelirlerle bütçeyi tamamlamak istediklerini vurgulayan Çimen, teknik direktör arayışlarını da devam ettirdiklerini kaydetti. Önce teknik direktörü belirleyeceklerini daha sonra iç ve dış transferde istedikleri oyuncularla anlaşma yoluna gideceklerini aktaran Çimen, "Diğer kulüp başkanlarıyla da görüşüyoruz. Tüm kulüplerin ekonomik sorunları var.

Özellikle tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik açıdan sancılı bir dönem yaşanıyor. Durum böyle iken Bank Asya 1. Lig'de bile 700 bin YTL'ye kadar varan transfer rakamlarının konuşulması yarar değil zarar verir. Diyarbakırspor'un bu manada sokağa atacak parası yok. Belirlediğimiz fiyatlar var ve bunun üzerine çıkmadan anlaşmalar yapacağız. Diğer kulüpleri de fiyat yükseltmemeleri konusunda uyardık" dedi.

Bu arada, Yeşil-kırmızılı kulübün bir süredir yabancı teknik direktör konusunda araştırmalar yaptığı, daha önceki yıllarda Macaristan Milli Takımı'nda görev yapan bir teknik adamın takımın başına getirilmesi için çalışma yapıldığı iddia edildi. Macar teknik adamın ismi gizli tutulurken, Türkiye'deki bazı teknik adamlarla da temasların devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, iç transferde sözleşmesi sona eren futbolculardan Bülent Bal, Abdullah Çetin, Hüseyin Kartal ve Ercan Ağaçe'nin takımda kalmasının istenildiği öğrenilirken, sözleşmesi sona eren bir çok futbolcuyla yeni bir anlaşmanın düşünülmediği ileri sürüldü.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?