3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yenişehir'de kurban çağrısı

Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla yardım kampanyası başlatarak, "Bayramda keseceğiniz kurbanları bize ulaştırın, bizler de ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım, yoksul ailelerimizi el birliğiyle sevindirelim" çağrısında bulundu.

Yenişehir Belediyesi Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, Kurban Bayramı'nda kesilecek kurban etlerini dar gelirli ailelere ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlattı. "Kurbanlarınız bizimle yoksullara ulaşsın'' sloganıyla startı verilen kampanya çerçevesinde vatandaşların ulaştırdığı kurban etleri veya yapılacak maddi yardımlarla alınan kurbanlar İslami şartlara uygun bir şekilde kesilerek etleri, tespit edilen dar gelirli ailelere ulaştırılacak. Yapılan yardım kampanyasıyla ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Şefik Türk, Kurban Bayramı'nın İslam alemi açısından önemli ve kutsal bir bayram olduğunun altını çizerek, "Dini görevlerimizi yerine getirdiğimiz bayramlar aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın en had safhaya çıktığı günlerdir. Belediyemizin yardımlarla ilgili farklı zamanlarda çeşitli çalışmaları olmuştur. Bu bayramda kurban kesecek vatandaşlarımıza bir çağrımız vardır. Belediye olarak biz, Kurbanlarınızı muhtaç ailelere ulaştıralım çağrısı yapıyoruz. Biz bu etleri vatandaşlarımıza ulaştıracağız. İsteyenlerin de yapacağı maddi yardımlarla kurbanları satın alarak, etlerini en uygun şekilde en uygun ailelere ulaştırmak için her türlü imkanımızı seferber edeceğiz. Yardım yapacak herkese kapımız açıktır. Vatandaşlarımız belediyemizin bütün birimlerine başvuruda bulunabilirler. Siz de bir aileyi sevindirin, çocukların o anlamlı gülüşlerine siz de bir katkı sunun, diyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar çok sayıda sivil toplum örgütü, belediye başkanı ve çok sayıda kişinin kurban yardımına ilgi gösterdiğini ifade eden Türk, Kurban Bayramı'nda yapılacak yardımlarla hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?