3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yine yardım izdihamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi tarafından Tigris markette dağıtılan Ramazan Bayramı erzaklarından almak isteyen vatandaşlar adeta birbirlerini ezdi. Sabahın erken saatlerinde yardım alabilmek için markete gelen yaşlı vatandaşlar market önünde uyudu.

Ramazan bayramı nedeniyle yapılan yardımlar sıkıntı olmaya devam ediyor. Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik yolunda olan Türkiye'de her yıl olduğu gibi bu yıl da dağıtılan Ramazan bayramı yardımları sıkıntıya neden oluyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi tarafından Ramazan bayramı nedeniyle yoksul vatandaşlara dağıtılan gıda yardımı izdihama neden oldu. Yenişenir Belediyesi'nin bünyesindeki Tigris markette yardım dağıtıldığını duyan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Tigris markete akın etti.

Yardımlardan alabilmek için kadınlar çocuklarıyla beraber markete akın ederken, yardım alamayan vatandaşlar ise tepkilerini dile getirdiler. Sabahın erken saatlerinde marketi tıka basa dolduran yoksul vatandaşlar yardım alabilmek için adet birbirleri ezdi. Yardım almak için gelen vatandaşlar basın mensuplarınca görüntülenmekten kaçınırken, erken saatlerde gelen vatandaşlar yorgunluktan market önünde uyuya kaldı.

Yardım alamayan bazı vatandaşlar Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Şefik Türk'e tepki gösterdi. Yardımın nasıl dağıtıldığını izlemeye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Türk, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

İzdihama neden olan yardım dağıtımı hakkında bir konuşma yapan Şefik Türk, gıda ve giysi yardımında bulunduklarını ifade ederek, "Daha önce kendimiz mahalleri dolaşıp yardım dağıtırdık. Mahallelerde dağıttığımız zaman sıkıntı yaşıyorduk. Ama son iki senedir markette dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızı markete alıştırmak için böyle bir dağıtım yapmaya karar verdik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?