3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yoksulun bayramlığı ikinci el

Yoksulluk oranının yüksek rakamlara ulaştığı Diyarbakır'daki dar gelirli vatandaşların giyim ve beyaz eşya ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Yenişehir Belediyesi Beyaz Şemsiye Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, Ramazan bayramı öncesinde yüzlerce vatandaşı giydirerek onların bir nebze olsun sevinmelerini sağlıyor.

Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurularak çalışmalarını sürdüren Beyaz Şemsiye Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, Ramazan bayramı öncesinde yardımsever vatandaşların ulaştırdığı 1. ve 2. el giysileri ve beyaz eşyaları ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere veriyor. Toplanan giyim eşyalarının temizlenip ütülendikten sonra kullanılabilir şekilde vatandaşlara sunulduğu mağaza, Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşları bir nebze olsun sevindirebilmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Her gün onlarca ailenin giydirildiği Beyaz Şemsiye Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası Sorumlusu Gülay Tekin, vatandaşların kendilerine yaptıkları başvuruları değerlendirdikten sonra evlerine giderek gerçekten mağdur olup olmadıklarının tespitini yaptıklarını belirtti.

Tekin, "Bu tespitlerden sonra ihtiyaçlarını karşılamaya dönük bir çalışma yürütüyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla da yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu ay içerisinde 250 çocuğu aileleriyle birlikte giydirmeyi hedefliyoruz. yaptığımız çalışma sürekli olan bir çalışmadır. Önümüzdeki günlerde kampanyalarla bu çalışmayı geliştirmeyi düşünüyoruz. Yardım eden aileleri, yardım edilen ailelerle bir araya getirip bu çalışmanın sürekliliğini sağlamaya çalışacağız. Diyarbakır'daki yoksulluk oranı çok yüksek miktardadır. Maalesef bu sadece belediyelerin üstesinden gelebileceği bir şey değil. Ama yoksul yurttaşlarımızın bir nebze de olsa yaralarını sarmak amacıyla ekonomik durumu iyi vatandaşlarımızın katkıları olumlu bir sonuç ortaya çıkartacaktır. Biz burada bir köprü görevi görüyoruz. Yani mağazamız yoksul insanlarımızla ekonomik durumu iyi olan insanlarımız arasında köprü görevi görecektir. Yeter ki insanlarımız yardım etme isteği içerisinde bulunsunlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 13:05:55
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 16:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?