3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yollar asfaltlanıyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yerleşime açılan alanlarda yol asfalt çalışmaları başlatıldı. Ekim ayına kadar sürmesi beklenen çalışmalarda 40 bin ton asfalt malzemesi kullanılacağı bildirildi.


Kayapınar Belediyesi alt yapı ve kaldırım çalışmasının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmasına başladı. Peyas Caddesi'nde çalışmaları denetleyen Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, asfalt çalışmasına iş sezonuyla birlikte başlandığına dikkati çekerek, "Bu yıl programa aldığımız asfalt çalışmasını başlattık. Çalışmayı yaptığımız program dahilinde alt yapı ve kaldırım çalışmasının tamamlandığı tüm bölgelerde asfaltlama yapacağız. Bu çalışmanın belediyemize maliyeti yaklaşık 4.5 milyon YTL
olacak. Bir yandan kaldırım çalışmalarımız devam ederken, bir yandan park-bahçe çalışması, diğer taraftan ise kaldırım çalışmasının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışması yaparak vatandaşımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bu çalışmalarımız Ekim ayı sonuna kadar sürecek. Bu kapsamda yaklaşık 40 bin ton asfalt malzemesi kullanacağız. Sezon sonuna kadar Kayapınar'da problemli alanların büyük bir kısmının sorunlarını çözmüş olacağız. Belediye çalışanlarımız bir seferberlik havası içerisinde en iyisini yapmaya gayret ediyor" diye konuştu.


Asfalt çalışması, Peyas, Ekin Parkı çevresi, Huzurevleri, Musa Anter, Yılmaz Güney ve Metropol civarında alt yapı ve kaldırım çalışmasının tamamlandığı alanlarda yapılacak. Asfalt çalışmasının Kayapınar Belediyesi'ne maliyetinin ise 4.5 milyon YTL civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?