3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yolsuz ve susuz köy kalmadı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde KÖYDES Projesi kapsamında amaçlanan hedeflere ulaşıldı. Proje ile ilçede susuz köy kalmazken, 510 kilometrelik yol ağı tamamen yenilendi.


Diyarbakır, Türkiye'de Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi'nin (KÖYDES) en başarılı olarak uygulandığı illerin başında gelirken İçişleri Bakanlığı mülkiye başmüfettişlerince Çınar ilçesinde yapılan incelemede, ilçenin proje hedeflerine tamamen ulaştığı belirlendi.


Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapılan toplantıda KÖYDES Projesi'nin ilçede uygulamaları ve sonuçları ele alındı. Toplantıya İl Genel Meclisi Üyeleri Hadi Gülçer, Mürşit Ekinci, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür Vekili Mehmet Çetiner, Birlik Encümenleri Adil Subatan ve Şeref Bakır Katıldı.


Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, ilçede KÖYDES öncesinde sadece 17 köyde içme suyu olduğunu, hiçbir mezrada ise içme suyu bulunmadığını kaydetti. Kaymakam Tanrıseven, "Son üç yılda 86 köyün tamamı içme suyuna kavuşturulmuş, eski şebekeli köylerin de su şebekelerinde ikmal ve onarımlar gerçekleştirilmiştir. Çınar'ın 49 mezrası da içme suyuna kavuşturularak şebekeli ünite sayısı 135'e ulaşmıştır. 3 yılda yapılan hizmet 70 yılda yapılan çalışmanın 8 katına eşittir" dedi.

YOLLAR BAŞTAN BAŞA YAPILDI


Kaymakam Tanrıseven, KÖYDES öncesinde Çınar'da 50 kilometresi asfalt olmak üzere toplam 510 kilometre yol ağının bulunduğunu belirterek, son 2 yıl içinde tüm yol ağının baştanbaşa yenilendiğini kaydetti. Çınar'ın Diyarbakır İlinin coğrafi alan olarak en geniş ilçesi olduğunu belirten Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti:


"2 yılda 47 kilometre asfalt 465 kilometre stabilize yol yapıldı. Çınar-Derik Yolu Karayolları standartlarında konkasör malzemesiyle yapıldı. Çınar'da KÖYDES projesinde yüzde yüz oranında başarı sağlanmıştır. Nüfusunun yüzde sekseni kırsal alanda yaşayan Çınar'da kamu hizmetleri en ücra yerleşim birimlerine kadar götürüldü. Desteklerini esirgemeyen Valiliğimize, Birlik encümenlerine ve teknik elemanlara teşekkür ediyorum"


Toplantıda İl Genel Meclis Üyeleri ve muhtarlar da Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven öncülüğünde tarafsız ve herkese adil hizmet götürüldüğünü belirterek, Çınar'da her yönüyle örnek bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?