3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Yürekleri burkan insanlık dramı

Ergani ilçesi İstasyon Mahallesi'nde sefalet içinde yaşayan Tosun ailesine devletin şefkat eli uzandı.

Yaşlı bir anne - baba ile 20 yaşlarında 2 zihinsel ve bedensel engelli çocuğa Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sahip çıktı.

İstasyon Mahallesi'nde Tosun ailesinin durumu yürek burkuyordu. Yıllar önce yine devlet sahip çıkmış ev temin etmişti ancak bakacak kimseleri olmayınca ev çöplükten farksız olmuştu. Anne ve baba yaşlı, Remziye ve Fatma Tosun isimli 20'li yaşlardaki iki kızları hem zihinsel hem de bedensel engelliydi. Ergani Kaymakam Enver Ünlü'nün talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tosun ailesinin imdadına yetişti. Vakıf gerekli incelemelerde bulunduktan sonra yapılması gereken öncelikli ihtiyaçları tespit etti. Aileye günlük sıcak yemek ve kuru gıda yardımının yanı sıra; zihinsel ve bedensel engelli 2 kızın bakımı için de seferber oldu. Eşi ve 2 engelli çocuğuyla birlikte yaşam süren Cano Tosun 2 kızının da doğuştan engelli olduklarını söyledi.

Kaymakam Enver Ünlü, "Düşkün vatandaşımızın insanca yaşaması için gerekli olan şartları yerine getirme yükümlülüğü ve sorumluluğu içinde elimizden gelen tüm gayreti seferber ederek yardım faaliyetlerimiz devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?