3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zabıta 4 resmi araca sahip oldu

Daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 4 resmi aracı daha filosuna katarak hizmet vermeye devam edecek.

Zabıta Daire Başkanı Reşat Bakan satın aldıkları resmi araçları Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Zabıta Amirliği’nin bahçesinde Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir’e tanıttı. 2007 model iki adet Cornet, iki adet de Toyota marka minibüsü inceleyen Baydemir zabıta personeliyle sohbet etti.

Kentteki yerel yönetimlerin kolluk gücü olarak tanımladığı zabıta birimini oldukça önemsediğini söyleyen Baydemir “Böylesine zor ve zahmetli bir işi ciddiyetle yapmazsak başarma şansımız yoktur. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele ulaşmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi. Bu yatırımın resmileştirme, araç-gereç sahibi kılınma için yapıldığına işaret eden Baydemir, “Bu durumun işe ciddiyetle eğildiğimizin bir göstergesi olarak değerlendirilmesini bekliyorum” diye konuştu. Baydemir, uzun süredir zabıtai hizmetin memur eliyle yürütme politikasını yaşama geçirmiş bulunduklarını söyleyerek “Benim ve anakent belediyesinin yaklaşımımda anakent-ilk kademe ayırımı yoktur. Kent bir bütündür ve kentin bütünlüğünü esas alan bütünlüklü politikalar üretmeli ve hizmeti bütüne götürmek zorundayız. İşin doğası gereği de böyle olmalı. Nerede bir problem alanı varsa ilgili ilk kademe belediyesiyle ortaklaşıp birlikte dizaynı gerçekleştirmeliyiz” dedi. Ülkedeki genel bakış açısından farklı bir hizmeti vermeleri gerektiğini ifade eden Baydemir “Denetimi sağlamada şiddet bizim zabıtamızın kullanacağı bir araç değildir. Esas olan diyalogtur, ikna etmektir, uyarmaktır. Gerekirse cezai müeyyide uygulamaktır. Ama cezai müeyyide verdikten sonra yaşama geçirmek zorundayız. Aksi takdirde o yöntemin de bir hükmü kalmaz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Baydemir zabıta personeline başarılar diledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 17:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?