3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zabıta denetimlerini artırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Ramazan ayının gelmesiyle birlikte denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Daire Başkanı M. Reşat Bakan, tarihi geçmiş mallarda geçen yıllara oranla yüzde 70'lik bir düşüşün olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri oruç ayı ve Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Toptancılar Sitesi'nde bulunan dükkanları denetleyen zabıta ekipleri tarihi geçmiş hiçbir madde bulamazken, geçen yıllara oranla dükkanların daha düzenli ve hijyenik olduğu gözlendi. Toptancılar Sitesi'nde bulunan toptan gıda satan dükkanları denetleyen zabıta ekipleri hijyenik ortama ve giyim kurallarına uymayan işyerlerine uyarılarda bulundu. Zabıta Daire Başkanı M. Reşat Bakan, ''Son bir haftadır Diyarbakır kent genelinde işyerlerine yaptığımız denetimlerde tarihi geçmiş gıda maddesi ele geçiremedik. Bu, hem kendi yaptığımız denetimlerin başarısı hem de Diyarbakır esnafının duyarlılığını gösteriyor. Geçen yıl 70 veya 80 ton gıda maddesi ele geçirdik. Ama son sekiz ay içerisinde 20-25 ton tarihi geçmiş gıda malzemesi ele geçirdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?