3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zabıtadan Ramazan denetimleri

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri özellikle Ramazan ayında gıda konusunda artan suistimallere karşı yaptıkları denetimlerde, son kullanım süresi sona ermiş 1 ton gıda maddesine el koyarak imha etti.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyerlerine yönelik Ramazan ayındaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ramazan ayında gıda sektöründe artan suistimalleri ortadan kaldırmak amacıyla gece denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, son kullanım süresi sona ermiş 1 ton muhtelif gıda malzemesine el koydu. Zabıtalar söz konusu işyerleri hakkında cezai işlem yaptıktan sonra işyerlerini mühürlerken, ele geçirilen malzemeleri çöp toplama merkezinde imha etti.

Ramazan ayında artan denetimlere ilişkin bilgi veren Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Nurullah Süer, Yenişehir Belediyesi olarak halk sağlığı konusunda bir misyon yüklendiklerini belirterek, "Halkın sağlığı bizim için en önemli sorundur. Yenişehir bölgesinde yaptığımız uygulamalar esnasında, özellikle duyarsız esnafımızla karşılaştık ve miadı geçmiş ürünler tespit ettik. Diyarbakır'da bu dönemde miadı geçmiş ürünler satan esnafa karşılaşmak gerçekten de bizleri şaşırtıyor. Bu biraz sorumluluk gerektiren bir olaydır. Halkın birebir sağlığını ilgilendirdiği için bizler Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak oldukça hassas davranıyoruz. Özellikle Ramazan ayında gıda sektöründe suistimaller çok oluyor. Biz de bu ay içerisinde denetimlerimizi oldukça sıklaştırdık. Gördüğünüz gibi 1 tona yakın gıda malzemesine el koyduk. İmhasını gerçekleştirdik. Söz konusu işyerleri ile ilgili cezai işlemler uygulanarak mühürlenmişlerdir. Bundan sonra da çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?