3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zabıtadan Ramazan denetimleri

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı denetimlerde kullanma süresi sona ermiş 5 ton muhtelif gıda malzemesi ele geçirdi.

Ramazan ayı ile birlikte gıda satışlarında artan istismarlara yönelik denetimlerini arttıran Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kullanma süresi sona ermiş 5 ton muhtelif gıda malzemesi ele geçirerek, imha etti. Zabıtalar söz konusu işyerleri hakkında cezai işlem yaptıktan sonra işyerlerini mühürlerken, ele geçirilen malzemeleri çöp toplama merkezinde imha etti.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Yenişehir Belediyesi Zabıta Ekipler Amiri Recep Batur, Ramazan ayında denetimlerini arttırdıklarına dikkat çekerek, kentteki değişik noktalara konumlanarak, denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerinin çalışmalarına bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Batur, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Satılan bu ürünler halk sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Vatandaşlarımız aldıkları gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerine dikkat etsinler. Son kullanım tarihi geçen ürünleri almasınlar" diye konuştu. Esnaflara yönelik uyarılarda da bulunan Batur, bu tür malzemeleri satan esnafları teşhir etme, para cezası, kapatma ve ticaretten men etmeye kadar cezalar uygulayacaklarını belirterek, tarihi geçmiş ürünleri kullanmamaları konusunda uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?