3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zafer töreninde DTP gerginliği

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle yapılan törene geç gelen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili DTP'li İhsan Uğur’a, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile 2’nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan tepki gösterdi. Vali Mutlu törene neden geciktiğini sorması üzerine Uğur, “Saatim durmuş sayın valim” dedi. Bunun üzerine Korgeneral Arslan’ın “Onların saatleri başka şeyler için çalışıyor. Bu tür programlarda duruyor” dediği duyuldu.

Diyarbakır’daki Hava Şehitliği’nde saat 10.30’da tören düzenlendi. Tören alanına Vali Hüseyin Avni Mutlu, 2’nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, askeri ve sivil erkan gelerek yerini aldı. Ancak törene yurtdışında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in yerine katılacak Başkan Vekili İhsan Uğur’un yeri boş kaldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hava Şehitliği Anıtı’na ilk çelengi Vali Hüseyin Avni Mutlu, adından da Korgeneral Rasim Arslan koydu. Ancak törenin başlamasından 20 dakika geçmesine rağmen, belediyeninin çelengini koyacak yetkili olmayıncı iki zabıta çelengi anıta koymak üzereyken gelen Başkan Vekili İhsan Uğur, son anda yetişip çelengi koydu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İhan Uğur, tören alanındaki yerini aldıktan sonra Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun tepkisiyle karşılaştı. Vali Mutlu, Belediye Başkan Vekili Uğur'a neden geç kaldığını sorunca, “Saatim durmuş sayın valim” cevabını aldı. Bunun üzerine Korgeneral Arslan’ın “Onların saatleri başka şeyler için çalışıyor. Bu tür programlarda duruyor” dediği duyuldu.

Çelenk koyma töreninin ardından şehitler içinde 3 el saygı atışı yapıldı. Törene katılanlar daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil koydu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?