3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zana'ya 5 yıl

Yargılandığı bir davanın karar duruşmasındaki savunmada, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle, kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın 5 yıla kadar hapsi istendi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yılki nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan ve bir süre önce 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Zana'nın, karar duruşmasında yaptığı savunmasında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle başlattığı soruşturmayı tamamladı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Zana'nın mahkemenin karar duruşmasında yaptığı savunmada, son aylarda şiddet eylemlerini artıran mayınlı ve bombalı saldırılarda bulunan terör örgütü PKK'yı haklı göstermeye çalıştığı, bölgedeki gerilimi artırmayı amaçladığı ve bu yolla terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı belirtildi.


Zana'nın Terörle Mücadele Kanunu'nun “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.


Zana'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacağı bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?