3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zehir tacirlerine 54 yıl hapis

Diyarbakır'da 125 kilo eroinle yakalanan 3 kişi toplam 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziantep'teki A.Y. isimli bir şahsa uyuşturucu madde götüreceği iddia edilen şebekeyi Van'da takibe alan Diyarbakır polisi, şebeke üyesi 3 kişiyi Diyarbakır'da 'Darbe' adlı operasyonla kıskıvrak yakalamıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, narkotik köpeklerinin de kullanıldığı ve kamyonette 243 pakette 125 kilo eroinin ele geçirildiği operasyonda yakalanan Fuat Süslü, Yusuf Tekiner, Rıdvan Kara ile A.Y. hakkında, "Toplu halde uyuşturucu eroin maddesi ticareti yapmak, bu amaçla bulundurmak ve nakletmek" suçundan dava açmıştı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına tutuklu sanıklar Fuat Süslü, Yusuf Tekiner, Rıdvan Kara ile tutuksuz sanık A.Y. ve avukatları hazır bulundu. Sanıklar son savunmalarında atılı suçu kabul etmediler. İddia makamı, mütalaasında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 188. maddesi uyarınca sanıkların, "Uyuşturucu ve uyuşturucu madde imal ederek ruhsatsız ithal ve ihraç etmek" suçu kapsamında 10 yıldan az olmamak kaydıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra tutuklu sanıklar Fuat Süslü, Yusuf Tekiner, Rıdvan Kara'nın uyuşturucu sevkıyatı yapmak suçunu işlediklerini sabit görerek ve uyuşturucu maddenin eroin maddesi olmasını göz önünde bulundurarak TCK'nın 188/3-4 maddeleri uyarınca ayrı ayrı 17,9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen A.Y. hakkında yeterli delil bulunmadığını belirterek beraat kararı verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 16:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?